Adliye çalışanlarına, ek tazminat verilecek mi?

Adliye çalışanlarına, ek tazminat verilecek mi?
Adalet Bakanlığında, İlk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli, yerel seçimler öncesi İlk Derece Adli Yargı Tazminatı verilmesini talep ediyorlar.

İdari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personele nazaran daha fazla iş yükü, nöbet, duruşma, otopsi, keşif, vatandaş ve avukat sirkülasyonu olduğunu ifade eden adli yargı ilk derece mahkemelerinde görevli adliye personeli, İlk Derece Adli Yargı Tazminatı verilmesini istiyorlar.

Vatandaş ve avukat sirkülasyonu : İlk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli vatandaş ve avukatların fiziki taleplerine ve yoğun iletişimine maruz kalırken, idari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personel ise bu denli yoğun bir iletişim yüküne maruz kalmamaktadır.

Nöbet: İlk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli nöbet tutarken, idari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personel ise nöbet tutmamaktadır. Bu durumda ilk derece adliye personeli nöbet sırasında yoğun emek harcamaktadırlar.

7/24 Otopsi : İlk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli, gece vakti dahi ölü muayene ve otopsi işlemlerinde görev alırken, idari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personelin ise mesaiyi aşan ve geceye etki eden bu tarzda bir ek iş yükü bulunmuyor.

Duruşma ve keşif yoğunluğu: İlk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli duruşma ve keşif yoğunluğuna sahipken, idari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personel ise adli yargıya nazaran daha az duruşma ve keşif işlemi yapmaktadır.

Adalet teşkilatının bu üç kurumu arasında benzersiz bir iş yüküne maruz kalan adli yargı ilk derece mahkemelerinde görev yapan adliye personeli, idari yargı ve bölge adliye mahkemelerinde görev yapan personelle aynı maaşı almakta olduklarından ötürü bu konuda bir düzenleme yapılarak adli yargı ilk derece adliye personeline İlk Derece Adli Yargı Tazminatı verilmesini talep ettiklerini dile getirdiler.

Adalet Bakanlığı ve Türkiye Büyük Millet Meclisinin bu konuda adım atması gerektiği belirten ilk derece adli yargıda görev yapan adliye personeli, İlk Derece Adli Yargı Tazminatının bir an evvel yasalaştırılarak ilk derece adli yargı adliyelerindeki benzersiz iş yükünün maddi anlamda karşılığının adli personele verilmesi gerektiğini belirttiler.

gazetememur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum