Astsubaylar için makam ve görev tazminatı TBMM'de

Astsubaylar için makam ve görev tazminatı TBMM'de
İzmir Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu'ndan Astsubaylara görev tazminatı, makam tazminatı, 5800 ek gösterge, özlük hakları talebi geldi.

Milletvekili Dursun Müsavat Dervişoğlu, TBMM Genel Kurulunda astsubayların sorunlarını dile getirerek astsubaylara görev, tazminatı, makam tazminatı ve 5800 ek gösterge verilmesi gerektiğini söyledi.

Astsubaylara makam ve görev tazminatı Dervişoğlu tarafından TBMM'de şu şekilde ifade edildi:

''Geçtiğimiz hafta sonu emekli astsubaylar emekli aylıklarının yetersizliğini ve buna bağlı yaşadıkları geçim zorluğunu duyurmak için 81 ilden gelerek Ankara’da toplandılar. Birçok astsubayın emekli aylıkları yoksulluk sınırının altında durumdadır. Astsubaylar, astsubay emeklileri emekliliklerine yansıyacak şekilde makam tazminatlarını alamamakta, maaşlarında da reel düşüşler yaşanmaktadır. Görev ve makam tazminatı astsubaylar için bir imtiyaz değil, hakkın teslimi olarak değerlendirilebilecek adil bir taleptir.''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum