Enflasyon farkı, memurlara aylık olarak ödenmeli

Enflasyon farkı, memurlara aylık olarak ödenmeli
Mart ayı enflasyon rakamlarının açıklanması sonrası Önder Kahveci'den maaşlarla ilgili yeni açıklama geldi

TÜİK'in Mart ayı enflasyon rakamlarını değerlendiren Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, açıklanan rakamların memur ve emekli maaşlarının eridiğini ortaya koyduğuna dikkat çekerek, enflasyon farkının maaşlara aylık yansıtılması gerektiğine dikkat çekti.

“ENFLASYON FARKI AYLIK OLARAK ÖDENMEYE BAŞLANMALI”

Artan enflasyonun hızının, çalışanların alım gücü düşürülerek kesilmeye çalışmasının sosyal sorunlara neden olacağını belirten Kahveci, enflasyon ile mücadelenin katma değer ile yapılması gerektiğini vurguladı. Kahveci, “Memur ve emeklilerimiz önümüzdeki süreçte daha da artacak olan enflasyondan korunmalı, alım güçleri artırılmalıdır. Bunu sağlamak için mutlak surette ilave ek ödeme emekli maaşlarına yansıtılmalı, çalışanlara refah payı verilerek, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak ödenmesi yoluna gidilmelidir. Bu dakikadan itibaren yetkililerimizin memur ve emekliler üzerinde oluşan ekonomik yaraları sarması en öncelikli konu olmalıdır” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum