Hükümet kamuda maaş adaletsizliğini gündeme almalı!

Hükümet kamuda maaş adaletsizliğini gündeme almalı!
Hem memurlarla işçiler arasındaki ücret makasının açılması hem de memurların kendi içindeki maaş adaletsizliği memnuniyetsizliğe ve çalışma barışının bozulmasına neden olmaktadır.

Kamudaki işçi ile memur arasındaki ve ayrıca memurların kendi içindeki ücret adaletsizliği her geçen gün artmaktadır. Özellikle toplu sözleşmelerle oluşan bu ücret dengesizliği bir an evvel giderilmelidir.

Kamudaki ücret adaletsizliğine ilişkin Yenişafak Yazarı Ahmet Ünlü'nün yazısı şöyle:

Okuyucumuz; “Mesela bir öğretmen veya bir sağlık çalışanıyla düz memur maaşları arasındaki fark uçuruma doğru gidiyor. Düz memurun maaş bandı diğer birçok kamudaki memurların çok çok altında kalıyor. (Muharrem Balkan)” ifadelerini kullanmış.

Ücret adaletsizliği masaya yatırılmalı

Bir okuyucumuz; “Her meslek grubunun ayrı bir mağduriyeti var. Polisin, infaz koruma memurunun, öğretmenin, zabıtanın, şefin, mühendisin... Genel tek bir problem var. Yıllarca emek verip aynı binada çalıştığı vasıfsız işçiden %40-%50 arası daha az maaş almak tüm memurların ortak problemi! Lütfen (McFrig)” ifadelerini kullanmış.

Maalesef kamuda ücret adaletsizliği her geçen gün artmaktadır. Özellikle taşeron işçilerin kadroya geçirilmesi ve sonrasında da yapılan toplu sözleşme ile işçilere verilen yüksek ücretler memurlarla işçiler arasında oluşan ücret dengesizliğini gündeme getirmiştir. Memurlar haklı olarak ortaya çıkan ücret dengesizliğine çözüm üretilmesini talep ediyorlar.

Ahmet Ünlü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum