İnfaz koruma memurlarının gözü TBMM'de! Emniyet sınıfı kabul edilecek mi?

İnfaz koruma memurlarının gözü TBMM'de! Emniyet sınıfı kabul edilecek mi?
İnfaz ve koruma memurlarını ilgilendiren kanun teklifi Meclis'e sunuldu. Teklif İKM Personelinin özlük haklarında iyileştirme olabilmesi için emniyet hizmetleri sınıfına geçişi kapsıyor.

CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'ün infaz ve koruma memurlarının hizmet sınıfı değişikliğini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu’na geliyor. Teklifte yaklaşık 60 bin infaz ve koruma memurunun, ‘emniyet hizmetleri’ sınıfına dahil edilmesi amaçlanıyor

Mustafa Sarıgül'ün TBMM’ye verdiği kanun teklifi şöyle:

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nda değişiklik yapılması hakkında Kanun Teklifi gerekçesi ile birlikte ekte sunulmaktadır. Gereğini saygılarımla arz ederim. Mustafa SARIGÜL /Erzincan Milletvekili

GEREKÇE

Ülkemizde 296 bin kapasiteli 407 ceza infaz kurumunda hükümlü ve tutuklu sayısı yaklaşık 360 bin iken ceza ve tutukevlerinde asayişi sağlayan yaklaşık 60 bin Ceza infaz koruma memuru bulunmaktadır.

İnfaz ve koruma memurları, cezaevi ve ıslah evlerinde bulunan kişilerin düzen ve disiplininden sorumludur. Tutuklu ve hükümlülerin denetimi ve cezaevinin düzenini infaz ve koruma memuru sağlar. İnfaz ve koruma memurları güvenlik hizmetlerinin yanı sıra tutuklu ve hükümlülerin rehabilitasyonları süreçlerinde sistemin temel unsurlarından biri olarak görev yapmaktadırlar. Aynı zamanda, tutuklu ve hükümlülerle ceza infaz kurumu yönetimi ve diğer birimlerle olan iletişimi sağlayan önemli bir işlev yürütmektedirler.

İnfaz ve koruma memurları, ceza infaz kurumu üst yöneticileriyle, meslektaşlarıyla, tutuklu ve hükümlülerle, halktan kişilerle, hâkimlerle, savcılarla, avukatlarla, askerlerle, iletişim içinde çalışan bir meslek grubu olarak önem teşkil etmektedir.

Yukarıda özetle belirtmiş olduğum cezaevlerinde iç güvenliği sağlamakla görevli olan infaz koruma memurları, ana odağı güvenlik olan bir işi icra etmelerine rağmen güvenlik hizmetleri sınıfında yer alamamakta, kadroları genel idari hizmetler sınıfı içinde bulunmaktadır. Teklif ile yaşanan bu adaletsiz durumun ortadan kaldırılması ve infaz koruma memur kadrolarının Emniyet hizmetleri sınıfına dâhil edilmesi amaçlanmıştır.

MADDE GEREKÇELERİ

MADDE 1- Bu madde ile Devlet Memurları Kanununa tabi olarak hizmet veren ceza infaz ve koruma memurlarının emniyet hizmetleri sınıfına alınması, diğer emniyet görevlileri gibi risk taşıyan infaz ve koruma memurlarının bu sınıftan sayılmaması nedeniyle eşitler arasında oluşan ayrımcılığın giderilmesi amaçlanmaktadır.

MADDE 2- Yürürlük maddesidir.

MADDE 3- Yürütme maddesidir.

DEVLET MEMURLARI KANUNUNDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASI HAKKINDA KANUN TEKLİFİ

MADDE 1- 14/7/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 36. Maddesinin birinci fıkrası "VIL Emniyet Hizmetleri Sınıfı" başlıklı bendi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

"VII - EMNÎYET HİZMETLERİ SINIFI;

Bu sınıf, özel kanunlarına göre infaz koruma memuru ve baş memuru ile çarşı ve mahalle bekçisi, polis, komiser muavini, komiser, başkomiser emniyet müfettişi, polis müfettişi, emniyet amiri ve emniyet müdürü ve emniyet müdürü sıfatım kazanmış emniyet mensubu memurları kapsar."

MADDE 2- Bu Kanun yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3- Bu Kanun hükümlerini Cumhurbaşkanı yürütür

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.