İnfaz ve Koruma Memuru Maaşları ve Emniyet Hizmetleri Sınıfı Açıklaması

İnfaz ve Koruma Memuru Maaşları ve Emniyet Hizmetleri Sınıfı Açıklaması
İnfaz ve Koruma Memurları maaşlarında artış yapılması ve emniyet hizmet sınıflarına geçirilmeleri hakkında son dakika açıklamaları geldi.

CHP Çorum Milletvekili Mehmet Tahtasız infaz koruma memurlarının özlük haklarına ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İKM Personelinin maaşlarının düşük olduğunu söyleyen ve emniyet hizmetleri sınıfına alınmaları gerektiğini ifade eden Tahtasız şunları söyledi:

Güvenlik Hizmetleri Sınıfı Talebi:

''Sayın Bozdağ, Türkiye cezaevlerinde 60 bine yakın infaz koruma memuru günün büyük bir kısmını suçtan mahkûmlarla birlikte geçiriyor; jiletleniyor, bıçaklanıyor ve hatta öldürülüyorlar ama şehit sayılmıyorlar. Özel kıyafetler giyiyorlar, cop, biber gazı, silah taşıyorlar, cezaevindeki her türlü olayda canları pahasına ön saflarda mücadele ediyorlar ama güvenlik hizmetleri sınıfına dâhil edilmiyorlar.

İnfaz Koruma Memurları DÜŞÜK Maaş Alıyor!

Yine, bu arkadaşlarımız oldukça düşük maaş alıyor ve geçim sıkıntısı yaşıyor. Yedinci yargı paketine eklenen, sonrasında gerekçesiz olarak çıkartılan infaz koruma memurlarıyla ilgili düzenlemeler, görüşülmekte olan sekizinci yargı paketinde neden yer almadı? Sayın Bekir Bozdağ, siz Adalet Bakanıyken “İnfaz koruma memurlarının durumunu iyileştirmek benim borcum.” demiştiniz. Borcunuzu ödeyecek misiniz? Yeni Bakana devrettiniz. İki ay önce kanun teklifi verdim, dikkate almadınız. İşte size borcunuzu ödeme fırsatı. Sekizinci yargı paketine infaz koruma memurlarıyla ilgili düzenlemeyi ekleyecek misiniz, bu sorunu giderecek misiniz?''

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum