Memur maaşlarında refah payı kaldırılacak mı?

Memur maaşlarında refah payı kaldırılacak mı?
Artan enflasyon karşısında emekli ve memurların alım gücünü artırmak üzer uygulanan refah payının kaldırılacağı öne sürüldü.

Memura refah payı devam edecek mi? Bilindiği üzere memur, işçi ve emeklilere aldıkları maaşların enflasyon oranı düşüldükten sonra, hesaplanarak ödenen miktara refah payı denilmektedir. Ancak bu uygulamanın kaldırılacağına yönelik bir takım iddialar gündeme getirilmektedir.

Yeniçağda yer alan habere göre Gazeteci Cem Küçük, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile görüştü ve kendisine maaşlara uygulanan refah payının kaldırılacağı sinyali verildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından yayımlanan Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, yıl sonunda beklenen enflasyon oranı Ekim ayı itibarıyla yüzde 68,01'e yükseldi.

Memura refah payı devam edecek mi?

Yeniçağ'ın haberine göre; Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, uzun bir görüşme sonrasında gazeteci Cem Küçük'e önemli açıklamalarda bulunarak milyonlarca memur ve emekliyi etkileyecek bir karar aldıklarını duyurdu. Şimşek, bu yılbaşından itibaren memur maaşları için "refah payı" uygulamasının kaldırılacağını belirtti.

Söz konusu değişiklik, mevcut "refah payı" uygulamasından yararlanamayacakları için milyonlarca memur ve emeklinin maaşlarında önemli bir kesinti anlamına geliyor. Öyle ki ortalama olarak yüzde 10 şeklinde uygulanan "refah payının" maaş zammına yansıtılmaması, en düşük memur maaşı alan bir vatandaşın Ocak ayındaki zammından 2,277 lira daha az almasına neden olacak.

milligazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum