Memur-Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve vergi dilimi açıklaması

Memur-Sen'den 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve vergi dilimi açıklaması
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda gerçekleştirilen Kasım ayı Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın kamu görevlilerinin talep ve beklentileri dile getirdi.

Toplantıda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, 3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler ve vergi dilimine ilişkin şu ifadelerde bulundu:

Yardımcı Hizmetler Sınıfı Kaldırılsın

Yardımcı Hizmetler Sınıfındaki yeni personel istihdamının mevcut durumda yok denecek kadar az olması, bu personelin öğretim durumlarına ve kıdemlerine uygun diğer hizmet sınıflarına geçirilebilmesini kolaylaştırıcı bir husustur. Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin diğer hizmet sınıflarına geçirilmesiyle uzun yıllardır beklenen talepler karşılanacak, bu kapsamdaki personelin yaşadığı birçok sorun ortadan kalkacaktır.

Gelir Vergisi Oranları %15’te Sabitlenmeli

Kamu hizmetinde devlete ve millete güven temin eden kamu görevlileri aynı zamanda en sadık vergi mükellefi olma yönüyle de cömert bir konumda yer almaktadır. Kamu görevlilerinin alım gücü gelir vergisi kesintileriyle azalmakta, yılsonuna doğru ikinci ve hatta üçüncü vergi dilimine girmekte ve maaş/ücret artışları tekrar kesinti yöntemiyle ellerinden alınmaktadır. Bu çerçevede, kamu görevlilerinin gelir vergisi oranları %15’e sabitlenmeli, geliri törpüleyen, alım gücünü azaltan uygulamalardan vazgeçilmelidir.

3600 Ek Gösterge Gecikmesin!

7. Dönem Toplantı Tutanağı ile kayıt altına aldığımız 1.Dereceye yükselen tüm kamu görevlilerinin 3600 Ek Göstergesi Gecikmesin, düzenleme biran öce yapılsın, beklentiler karşılansın İstiyoruz. Gerek mevcut kamu görevlileri gerekse de 1. Dereceye yükselmiş kamu görevlisi emeklileri; mevcut ekonomik şartların etkisiyle emekli aylığını artırma noktasında önemli bir yere sahip ek gösterge düzenlemesinin “Yetkili Konfederasyonla” yapılmasını beklemekte, bu düzenlemenin acilen uygulamaya dönüşmesini bekliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
37 Yorum