Memura, yüzde 58 ZAM ve ilave yüzde 10 REFAH PAYI verilsin!

Memura, yüzde 58 ZAM ve ilave yüzde 10 REFAH PAYI verilsin!
Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, TBMM Genel Kurulu’na sunulan Torba Kanun Teklifinde kamu çalışanlarına 2024 yılında yüzde 58 zam ve ilave olarak da yüzde 10 refah payı verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Memura Ocak Ayında Yeniden Değerleme Oranı Kadar; %58 Zam ve İlave %10 Refah Payı Verilmeli

Türk Sağlık-Sen 11. Şube Başkanları ve Yönetim Kurulları toplantısında, memurun alım gücünün artırıması gerektğini söyleyen Genel Başkan Önder Kahveci, 2024 yılı memur maaşlarına yapılması gereken zam oranı şöyle açıkladı:

Memurun derdi de geçimdir.

Ocak ayında kamu çalışanlarına %15 değil, 2023 yeniden değerleme oranı olan %58 zam yapılmalı ve % 10’luk bir refah payıda buna ilave edilmelidir.

Enflasyon farkı bir zam değildir, refah payı olmadan da reel olarak alım gücünün artmayacağı bir gerçektir. Mücadelemiz bunun içindir.

Sağlık çalışanlarının ödemeleri yükselitlmeli

Ayrıca sağlık çalışanlarının taban ve teşvik ödemeleri yükseltilmeli, nöbet ücretleri ve giyim yardımı gibi kalemler günümüz şartlarına uygun birer ücret haline getirilmelidir.

Pandeminin kahramanı sağlık çalışanlarımızın ekonomileri mutlaka iyileştirilmeli, sosyal ve özlük haklarında kayda değer düzenlemeler yapılmalıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum