Memurlara 3600 ek gösterge ve yüzde 15 vergi dilimi açıklaması

Memurlara 3600 ek gösterge ve yüzde 15 vergi dilimi açıklaması
Antalya Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, 3600 ek gösterge, vergi dilimi ve memur maaşlarına ek iyileştirme konularında gerekli adımların atılması gerektiğini söyledi.

Memur- Sen'e bağlı Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, vergi diliminin memur maaşlarına olumsuz etkisinden ve 3600 ek göstergenin 1. derecedeki tüm memurlara verimesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

Büro Memur-Sen Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, "Asgari ücretin 17.002,12 lira olarak belirlenmesi ile birlikte; Gelir Vergisi muafiyeti 2.550,32 lira Damga Vergisi Muafiyeti ise 151,82 lira oldu. Gelir vergisi matrahları da yüzde 58,46 yeniden değerleme oranı kadar artarak; yüzde 15’lik dilim 110 bin lira, yüzde 20’lik dilim 230 bin lira, yüzde 27’lik dilim ise 580 bin lira olarak belirlenmiştir" açıklamasında bulundu.

VERGİ DİLİMİ YÜZDE 15'E SABİTLENSİN

Hisarkaya, "Asgari ücretin bile 6–7’nci ay itibarıyla yüzde 20’lik dilime girdiği sistemde; başta sözleşmeli personel olmak üzere kamu görevlileri yıl ortasından itibaren önemli ölçüde vergi ödeyecektir. Asgari Ücret tutarı kadar gelir vergisi muafiyetine bir adım daha eklenerek, kamu görevlilerinin gelir vergilerinin yüzde 15’e sabitlenmesi, alım güçlerinin korunması, kayıplarının önlenmesi gerekmektedir" dedi.

1. DERECEDEKİ MEMURLARA 3600 EK GÖSTERGE

Hisarkaya ayrıca şu ifadelere yer verdi: "2024 yılı, daha önceki süreçlerde çalışma hayatına dair gerçekleştirilen düzenlemeleri, yenilikleri ve iyileştirmeleri gölgede bırakacak, önemli adımların ve reformların yaşandığı bir dönem olmalıdır. 7.Dönem Toplu Sözleşme’de Toplantı Tutanağı ile kayıt altına aldığımız; 1. Dereceye 3600 Ek Gösterge düzenlemesi gereği zaman kaybedilmeden, kamu görevlilerimizin ve emeklilerimizin beklediği çalışma yetkili Konfederasyon Memur-Sen ile gerçekleştirilip hayata geçirilmelidir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
14 Yorum