Orta Vadeli Program ve tahmini enflasyon açıklandı! Peki maaşlaa etkisi nasıl olacak?

Orta Vadeli Program ve tahmini enflasyon açıklandı! Peki maaşlaa etkisi nasıl olacak?
Orta Vadeli Program ve son 3 aylık enflasyon tahminleri ne anlatıyor? 2024 yılı memur maaşları ile asgari ücrette nasıl bir etkisi olacak?

Meclisin açılmasıyla birlikte emekli ve memur maaşları ile asgari ücrette birçok önemli değişiklik kapıda. Peki, sosyal yardımlar, kıdem tazminatı, enflasyon verileri ve orta vadeli program maaşları nasıl etkileyecek?

Meclis Açıldı, Gözler Maaşlarda

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılması, emekli ve memur maaşlarında beklenen iyileştirmeleri gündemin üst sıralarına taşıdı. Özellikle 7.500 TL altında maaşı olan emekliler için gözle görülür bir iyileştirme bekleniyor.

Enflasyon Rakamları Ne Diyor?

Eylül enflasyon rakamlarına göre üç aylık oran, yüzde 25.11 olarak belirlendi. Bu, memur ve memur emeklileri için yüzde 18 enflasyon farkını da beraberinde getirdi. Ocak'ta yapılacak zamların yüzde 50'yi bulabileceği konuşuluyor.

Orta Vadeli Program Tahminleri

Orta Vadeli Program tahminlerine göre, yıl sonu enflasyonun yüzde 65 olması durumunda, memur ve memur emeklilerinin maaş artışı yüzde 49.46’ya ulaşacak. Bu oranın refah payıyla birlikte yüzde 50'yi geçmesi bekleniyor.

Sosyal Yardımlar ve Kıdem Tazminatı da Güncelleniyor

Enflasyon rakamlarının yanı sıra sosyal yardımların ve kıdem tazminatı tavanının da Ocak ayında yeniden belirleneceği biliniyor. Yapılacak artış, memur maaş katsayısındaki artış kadar olacak.

2023 Enflasyon Tahmini ve Etkileri

Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre, 2023 yılı enflasyon tahmini yüzde 67.22. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, memurlara ve emeklilere yüzde 31.71 fark verilmesi bekleniyor. Böylece yüzde 15'lik zam oranı yüzde 51.46'ya çıkacak.

eskişehirhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.