SGK Uzmanı Özgür Kaya açıkladı: İşte memur maaşlarına yapılacak zam oranı

SGK Uzmanı Özgür Kaya açıkladı: İşte memur maaşlarına yapılacak zam oranı
3 aylık enflsayon verileri ve toplu sözleşme zammı doğrultusunda memur maaşlarında ne kadar zam yapılacağı merak ediliyor. Konu hakkında konuuşan SGK Uzmanı Özgür Kaya enflasyon farkı ve 2024 Ocak en düşük memur maaşı hakkında tahminde bulundu.

Sosyal güvenlik uzmanlarının memur ve emekli maaşları hakkındaki tahminleri kamu çalışanları tarafından yakından tahmin ediliyor. Bir çok uzman 3 aylık enflasyon verilerine göre 2024 Ocak memur ve emekli maaşları hakkında öngörüde bulunurken SGK Uzmanı Özgür Kaya'da kendi düşüncelerini paylaştı.

Kaya'nın, 2024 yılı birinci ve ikinci altı aylık dönemelere ilişkin olası zam oranı ve en düşük memur maaşı açıklamasının detayları haberimizde..

Peki memurlara yüzde kaç zam farkı yansıtılacak?

SGK Uzmanı Özgür Kaya bu soruya, “2023 yılının 2’nci 6 aylık dönemine ilişkin enflasyon rakamı da memurlara fark olarak yansıtılacak. Geriye yaklaşık olarak yüzde 10.93 enflasyon farkımız kaldı, bu da ekim, kasım ve aralık aylarını işaret ediyor. Memurlarımız 2024 yılının 1’inci 6 aylık döneminde yüzde 15’lik bir toplu sözleşmeden zam alacaklar yani bu yüzde 15 ceplerinde hazır. 2’nci 6 aylık dönemde alacakları enflasyon rakamı da yüzde 35 seviyesinde olacak” şeklinde yanıt verdi.

Enflasyon farkıyla beraber memurun 2024 maaşı ne olur?

“Yüzde 35 artı yüzde 15'i memurumuza fark olarak verdiğimizde yaklaşık olarak yüzde 50 seviyesine ulaşmış olacak. Yani 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren en düşük memur maaşımız 33 bin seviyesine ulaşmış olacak.”

CNN Türk

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum