Torba yasa öncesi yetkili sendikadan memurlarla ilgili 3 bomba talep!

Torba yasa öncesi yetkili sendikadan memurlarla ilgili 3 bomba talep!
Torba yasa görüşmelerine bütçe nedeniyle ara verildiği süreçte, yetkili sendikadan memurlarla ilgili önemli çağrı! Büro Memur-Sen'in Antalya Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, Yardımcı hizmetler, 3600 ek gösterge ve kira yardımı hakkında açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge, yardımcı hizmetler sınıfı ve memurlara kira yardımı torba yasaya yetişir mi? Memurlara 2024 yılında 3600 ek gösterge ve kira yardımı verilir mi? Yardımcı Hizmetler Sınıfı, 3600 ek gösterge ve tüm memurlara kira yardımı talebinde bulunan, Antalya Büro Memur-Sen Şube Başkanı Ünal Hisarkaya, şu değerlendirmelerde bulundu:

KİRA YARDIMI

"Büyükşehirlerde görev yapan kamu personeline öncelik verilmekle birlikte, tüm kamu personeline yönelik gerçek kira artışlarını karşılamak üzere kira yardımı yapılmalıdır.

'YHS PERSONELİNE SINIF GEÇİŞİ SAĞLANMALI'

Yardımcı Hizmetler Sınıfında yaklaşık olarak 135 bin devlet memuru görev yapmaktadır. Bunların ekser çoğunluğu, bu hizmet sınıfındaki işlerden daha çok Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfının görev alanına giren işlerde istihdam edilmektedir. Bu hizmet sınıfında görev yapan devlet memurları, eğitim durumları ve yeterlilik manasında kendilerini geliştirmelerine rağmen, görevde yükselme ve unvan değişikliği imkânlarından çok sınırlı oranda faydalanabilmektedirler” şeklinde konuştu. Hisarkaya sözlerine, “Yardımcı Hizmetler Sınıfı günümüz gerçekleri ve ihtiyaçları dikkate alınarak ortadan kaldırılmalı ve bu hizmet sınıfında görev yapan personelden; mesleki ve teknik öğrenime sahip olanlar yani aşçı, güvenlikçi, itfaiyeci, kaloriferci, laborant yardımcısı, matbaacı, kuaför, berber, teknisyen yardımcısı gibi 'Teknik Hizmetler Sınıfına', mesleki ve teknik öğrenime sahip olmayan diğer personel ise 'Genel İdare Hizmetleri Sınıfına' geçirilmelidir. Bu düzenleme sonrası, bu sınıfa ait hizmetler işçi personel eliyle görülmeye devam edilmeli, bu işlerde Devlet memuru statünde kesinlikle personel istihdam edilmemelidir.

3600 EK GÖSTERGE KANUNLAŞMALI

3600 ek göstergenin sınırlı sayıda unvan için verilmesinden dolayı kurumlarda çalışma barışı bozulmuş hiyerarşik yapı zedelenmiştir. 7. Dönem toplu sözleşmede karar altına alınan yapılacak ek gösterge çalışmasının adil ve hakkaniyetin bir gereği olarak üniversite mezunu 1. Dereceye gelmiş tüm kamu çalışanlarını kapsayacak şekilde kanunlaşması gerekmektedir."

antalyaekspres

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
13 Yorum