Uzman çavuşlar hükümetten müjde bekliyor! Verilen sözler tutulacak mı?

Uzman çavuşlar hükümetten müjde bekliyor! Verilen sözler tutulacak mı?
Uzman çavuşlara verilen sözlere rağmen özlük haklarında eksiklikler devam ediyor. Örneğin atama yönetmeliği, sağlık yönetmeliği, sicil yönetmeliği, düşük maaş ve kadro talepleri var.

Tüm Uzmanlar ve Emeklileri Derneği (TUZED) Genel Başkanı Ömer seçim döneminde uzman çavuşlara verilen sözlerin takipçisi olduklarını belirterek, verilen sözlerin yerine getirilmesini istedi.

Doğan “Seçim meydanlarında Sayın Devlet Bahçeli, uzman çavuşların özlük haklarını düzelteceğiz diye bize söz verdi söz vereli yıllar geçti. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanımefendi, Şanlıurfa’da uzman çavuş eşlerine özlük haklarını düzelteceğiz diye söz verdi ama yine bir sonuç alınamadı. Ak Parti’nin önde gelen isimlerinden Sayın Mustafa Elitaş dernek binamızı ziyaret ettiği esnada sorunlarımızın çözümü için söz verdi o sözde havada kaldı. Camia olarak bize verilen sözlerin tutulmasını istiyoruz. “dedi. Doğan “Uzman çavuşların hala bir atama yönetmeliği, sağlık yönetmeliği, sicil yönetmeliği yok. Subay ve astsubaylarımızın yararlandığı, sosyal tesislerden bizler ve aile fertlerimiz yararlanamıyor. Bu ayrımcılık en basit şekliyle bu personel arasında huzursuzluğa neden oluyor. MHP Lideri Sayın Dr. Devlet Bahçeli uzman çavuşlara kadro vereceğiz sözünü 2018'deki seçim döneminde partisinin seçim beyannamesine koyarak bizlere söz verdi ama bu sözler tutulmadı.” diye konuştu.

SÖZLEŞME BELASININ KALKMASINI İSTİYORUZ

Doğan “Uzman çavuşlarımızın muvazzaf statüye geçirilerek mesleki güvence altına alınmalarını istiyoruz. Emekli olmuş, resen emekli edilmiş 6000 sayılı kanun mağduru arkadaşlarımıza seyyanen bir derece verilmesini talep ediyoruz. Emekli uzman çavuşlara bir defaya mahsus seyyanen bir derece verilmesini, genç arkadaşlarımıza Millî Savunma Üniversitesi bünyesinde en az bir yıl eğitim verilmesini istiyoruz. Milli Savunma Bakanlığı'nın Meclis’in kapanmasına saatler kala kanun değişikliği teklifinde, uzman çavuşların meslekten daha rahat nasıl atabiliriz, amirlere daha fazla uzman çavuşlara baskı ve mobil uygulama konusunda ne kadar yetki verebiliriz yönünde bir çalışma var. Bu çalışma bizi ziyadesi ile üzüyor. ” ifadelerini kullandı. Doğan “Uzman çavuşların maaşlarında yasal bir düzenleme yapılmasını ve personelin kendi arasında hakkaniyetli bir maaş seviyesinin oluşturulmasını bekliyoruz. Arkadaşlarımıza sözleşmeden dolayı amirleri tarafından baskı ve mobbing uygulanıyor, bu baskı ve zorlamanın son bulması için sözleşme belasının kaldırılmasını istiyoruz.” dedi.

Milli Gazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum