Yeni Sağlık Bakanı kim olacak? İşte 2024 Yeni Kabine Bakanlar Kurulu listesinde Sağlık Bakanlığı için adı geçen isim...

Yeni Sağlık Bakanı kim olacak? İşte 2024 Yeni Kabine Bakanlar Kurulu listesinde Sağlık Bakanlığı için adı geçen isim...
31 Mart yerel seçimlerin ardından Erdoğan'ın yeni kabinesi için kimlerin ismi geçiyor? Yeni Sağlık Bakanı kim olacak, merak ediliyor? 2024 Yeni Kabine Bakanlar Kurulu listesinde Sağlık Bakanı kim olarak kimin adı geçiyor? İşte son kulis bilgiler...

31 Mart yerel seçim sonuçlarına göre Cumhur ittifakı adına başarılı görülen iller arasında başları çeken Kocaeli’ye jest yapması beklenen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, bu jestini AKP Kocaeli Milletvekili Sadettin Hülagü’yü, Sağlık Bakanı olarak atayarak gerçekleştireceği güçlü bir şekilde konuşuluyor

31 Mart 2023 milletvekili ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhur ittifakına ve Erdoğan’a Türkiye ortalamasının üzerinde destek sunan, 31 Mart 2024 yerel seçimlerinden ise yine Türkiye’deki tüm illerde yaşanan hezimete rağmen 10-3’lük skorla çıkmayı başaran Kocaeli’nin, Erdoğan’ın ve AKP’nin gözde şehri haline geldiği biliniyor. İstanbul’a yakınlığı ve sanayinin kalbinin attığı büyükşehirlerden biri olması nedeniyle Kocaeli’nin artık AKP’nin vitrini konumuna gelmesi, kentte bakanlık beklentisini de artırdı. Geçmişte 2 bakan dahi gören Kocaeli’ye uzun yıllardır bakanlık verilmiyordu, bu dönem AKP için gözde şehir durumuna gelen Kocaeli’ye, Erdoğan’ın bakanlık jesti yapması bekleniyor.

OKLAR HÜLAGÜ’YÜ İŞARET EDİYOR

Erdoğan’ın, önümüzdeki günlerde kabinede değişiklikler yapacağının güçlü bir şekilde dillendirilmesi, bu beklentiyi daha da artırdı. Erdoğan’ın değişikliğe gideceği isimler arasında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın olduğuna kesin gözüyle bakılıyor. Pandemi sürecinde yoğun bir tempoda çalışan, popülerleşen Koca’nın özellikle vatandaşların en mustarip olduğu randevu sistemindeki aksaklıkları, sıkıntıları bir türlü çözememesinden dolayı Erdoğan’ın gözünden düştüğü söyleniyor. Hem kabinedeki değişiklik sinyali hem Sağlık Bakanı Koca’nın değişeceğinin güçlü bir şekilde konuşulması hem de Kocaeli’nin bakanlık beklentisi, tüm okları Kocaeli Üniversitesi eski Rektörü, AKP Kocaeli Milletvekili ve aynı zamanda Erdoğan’ın doktoru Prof. Dr. Sadettin Hülagü’ye döndürmüş durumda.

BU KEZ BAKANLIĞA ÇOK YAKIN

Alanında başarılı ve disiplinli bir doktor olan ve milletvekili yapılması en fazla hastalarını üzen Saadettin Hülagü’nün adı, Rektörlüğü dönemindendir Sağlık Bakanlığı için geçiyordu ancak bu kez Sağlık Bakanı olacağı çok daha net şekilde kulislerde konuşuluyor. Erdoğan’ın bakanlığı hem çok güvendiği bir isme vermesi hem de Kocaeli’ye teşekkür etmesi için Hülagü’nün Sağlık Bakanı olarak atanması bekleniyor. Evet, Sadettin Hoca, bu kez bakanlığa çok yakın.

kocaelibarisgazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum