112 ambulans sürücülerini ilgilendiren önerge TBMM'ye sunuldu

112 ambulans sürücülerini ilgilendiren önerge TBMM'ye sunuldu
112 acil sağlık hizmetlerinde ambulans sürücüsü olarak çalışan personelin haklarına ilişkin önerge 31 Mart 2020'de TBMM Başkanlığına sunuldu.

112 ambulans sürücülerinin özlük haklarına ilişkin önerge TBMM'ye sunuldu

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını, Anayasanın 98 ve İçtüzüğün 96. Maddeleri gereğince arz ederim. 30.03.2020 
Alpay Antmen /Mersin Milletvekili 

1- T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde kaç şoför bulunmaktadır? 

2- T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde çalışanların maaş, çalışma koşulları , statü ve sair konularda ne gibi farklılıkları vardır ? 

3 - T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde çalışanların mesai sistemleri kaç saat üzerinden nasıl düzenlenmiştir? 

4 - T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde bulunanlara, ilgili kuruluşlarda görevli personele döner sermaye gelirlerinden ek ödeme yapılmakta mıdır? 

5- T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi statüsünde bulunanların, Hukuki Yardım ve Beyaz Kod Uygulanmasına ilişkin genelge kapsamında daimi işçiler hukuki yardımdan faydalanabilmekte midir? 

6- T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde çalışanların ne kadar ek mesai yapma hakkı bulunmaktadır? 

7- T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde çalışanların maaş , çalışma koşulları , statü ve sair konularda ne gibi farklılıklarını aynı işe aynı koşullar ilkesi çerçevesinde eşitlemeyi düşünüyor musunuz? 

8 -2010 ila 2020 Mart ayı arasında; T.C. Sağlık Bakanlığına bağlı işyerlerinde ve 112 Acil Sağlık Hizmetlerinde 112 Ambulans sürücüsü olarak daimi işçi ve memur statüsünde çalışmakta olan kaç kişi görev başında hayatını kaybetmiş, kaçı yaralanmıştır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.