112 ambulans sürücülerinin sorunları hakkında önerge

112 ambulans sürücülerinin sorunları hakkında önerge
112 ambulans sürücülerinin nöbet sistemleri sebebiyle yaşadıkları mağduriyete ilişkin soru önergesi verildi. 112 işçi Ambulans sürücülerinin yaşadıkları sorunların giderilmesi amacı ile çalışmalar yapılmakta mıdır?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 05.02.2019 
Ömer Fethi Gürer/ Niğde Milletvekili 

112 işçi Ambulans sürücüleri 12/36 sisteminde çalışmaktadık. Yoğun trafik saatlerinde yapılan nöbet değişimlerinde oluşan sıkıntılar 12/36 nöbet sistemi sebebiyle istasyona ulaşım sıkıntısı yaşayan personelin kendince çözümler bularak ailesiyle iki veya üç gün görüşememesi dolayısıyla aile ilişkilerinde yaşanan sıkıntılar, aile hayatının zarar görmesi, farklı şartlarda çalıştırılan personel arasında çalışma barışının etkilenmesi ve maddi-manevi mağduriyete sebep olduğu görülmektedir. 

Aynı görevi yapan 657'ye tabi memur personel 24/72 sisteminde çalışırken işçilere aynı uygulama yapılmamaktadır. 657'ye tabi memur personel riskli statüsünde değerlendirilmekte ve Döner Sermaye Gelirlerinden ek ödeme yapılmasına dair yönetmelik gereğince özellikli birim ödemesi yapılırken bu işçilere ödenmemektedir. 
Sürekli işçi olarak atanan çalışanların il içinde yer değişikliği yapmalarının önü açıldı anca kil dışı atamalarında hakları olmadığından mağduriyet yaşanmaktadır. Eşleri zorunlu tayin gerektiren işlerde çalışanlar veya evlilik gibi nedenlerden ötürü çalıştıkları ilden başka illere gitmek için 657'ye tabi Devlet Memurlarının kanunda olduğu gibi 4857 sayılı iş kanununa da konulması gerekmektedir. 
En önemli sorunları eşit işe eşit haklar' eşit işe eşit ücret meselesidir. 12/36 çalışma şartları ailece maddi-manevi yıpranmalara sebep olmuştur. Aile kavramı zarar görmekte, aile ilişkileri yıpranmaktadır. Eşler arasında sıkıntılar yaşanmaktadır. 

Bu kapsamda; 
1.
112 işçi Ambülans sürücülerinin yaşadıkları sorunların giderilmesi amacı ile çalışmalar yapılmakta midir?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum