2019 yılı atama ve kontenjan dağılımı Fahrettin Koca'ya soruldu

2019 yılı atama ve kontenjan dağılımı Fahrettin Koca'ya soruldu
2019 yılında atama bekleyen sağlık bölümü mezunlarına ve bu bölüm mezunlarının okullarda istihdam edilmesi önerisine ilişkin soru önergesi 2 Ağustos 2019 tarihinde TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 
Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 26.07.2019 
Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

1. 2019 yılında atama bekleyen sağlık bölümü mezunlarımifin atamaları ne zaman yapılacaktır? 

2. Ataması yapılacak sağlık mezunlarının planlamalarında hangi unvanlara kaç kişi atanacaktır? 

3. Halen Devletin ve Üniversitelerin Eğitim ve Araştırma Hastanelerinde taşeron adı altında görev yapan sağlık çalışanlarının daimi işçi kadrosuna geçirilmesi hususunda herhangi bir çalışmanız var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? 

4. Bakanlık bünyesinde görevlendirilemeyen sağlık mezunu gençlerimiz için "Her Okula Bir Sağlık Personeli" projesi ile okullarımızda istihdam edilmeleri için, ilgili bakanlıkla müşterek bir çalışma yaparak istihdamın artırılması mümkün değil mi? 

5. Sağlık meslek liselerinden ve Üniversitelerden her yıl mezun olanların istihdamlarını sağlamak için başka bir plan veya projeniz var mı? Varsa bunlar nelerdir? 

6. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı Sağlık Meslek Liselerinde derslere girecek Meslek öğretmeleri bulunmadığı, derslerinin boş geçtiği bilinmektedir. Örneğin Universitelerin Hemşire-Ebe, Ağız ve Diş Sağlığı, Röntgen ya da diğer bölümlerinden mezun olan mesleğinde donanımlı yeterli kapasiteye sahip mezun gençlerimizin ders vermeleri için ilgili Bakanlıkla bir protokol yapılarak istihdam sağlanması düşünülmekte midir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.