Ameliyathane Teknikerlerinden Sağlık Bakanlığı'na Çağrı

Ameliyathane Teknikerlerinden Sağlık Bakanlığı'na Çağrı
Ameliyathane (Hizmetleri) Teknikerliği 2002 yılında kurulmuş olup, Sağlık Hizmetlerinin kalitesinin yükseltilmesi,nitelikli personel temini amacı güderek Sağlık Bakanlığı ve YÖK tarafından kurulmuş bir bölümdür.

Ameliyathane (Hizmetleri) Teknikerliği bölümü kurulduğu yıl itibariyle sorunlarlar baş başa bırakılmış mezun ve okuyan meslektaşlarımız mağdur edilmiştir.Yaşanan bu mağduriyettin giderilmesi adına Ameliyathane Teknikerleri ilgili dernekler tarafından Sağlık Bakanlığına müracaat etmişlersede olumlu bir sonuç alınamamıştır.

Ameliyathane Teknikerliği branşının Görev Tanımı değişmeli verilen eğitim doğrultusunda iyileştirilmelidir.Yaşanan görev tanımı eksikliği mesleki görev karmaşası başta olmak üzere mobing ve iş barışının zedelenmesine yol açmaktadır.İlgili birimlerin bu mağduriyette sessiz kalmalarını doğru bulmuyoruz.Ameliyathane (Hizmetleri) mezunlarının yaşadığı diğer bir sorun çalışma alanı olanı Ameliyathanelerde Cerrahi ile ilgilisi olmayan bu eğitimi almayan branşların çalıştırılmasıdır. Hemşire,Sağlık Memuru,Çevre Sağlık mezunları gibi branşların iki aylık bir eğitim sonucu sahip oldukları SERTİFİKASYONLAR ile Ameliyathanelerde yasal olarak çalışabilmektedir.Sağlık Bakanlığı bu yanlıştan geri dönmeli her branş aldığı eğitim doğrultusunda mezun olduğu bölümlerde aktif rol almalıdır.Herkes kendi işini yapmalıdır.Yaşanan bu SERTİFİKASYON problemlerinden ötürü Ameliyathane Teknikeri atama sayısı kötü etkilenmekte mezun olan Meslektaşlarımızın mağduriyettine sebep olmaktadır.En son atama sayılarında 73 gibi trajikomik bir sayı ayrılmıştır.Ameliyathane Teknikerleri 20 bin mezuna sahip olurken 73 kontenjanın ayrılmış olması vahim bir durum olup çözülmeyi beklemektedir.Yine Ameliyathane Teknikerleri PDC olarak bilinen Çalıştırılması zorunlu personel listesinde yer almamış olması atama sayılarını olumsuz etkileyen unsurlar arasındadır.Sağlık Bakanlığı başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığına bağlı sağlık ve gıda kurulu , TBMM Sağlık Komisyonuna çağrımız Ameliyathane Teknikerleri başta olmak üzere bir çok branşın yaşadığı bu görev TANIMI karmaşasının giderilmesi ve adaletli atama sayıları için Çalıştırılması zorunlu liste güncellenmelidir. Bu vesileyle bağlı olduğumuz Sağlık Bakanlığına mağduriyettin giderilmesi için çalışmaları başlatma çağrısında bulunuyoruz. 

Yaşadığımız bu mağduriyette sesimize ses olan medya kuruluşlarına saygı ve sevgilerimi sunuyor Ameliyathane Teknikerleri adına teşekkür ediyorum.

Ameliyathane Teknikerleri Adına Esat Özer

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum