Atama bekleyen sağlıkçılar 39 branş için adil ve yüksek bir atama talep ediyor

Atama bekleyen sağlıkçılar 39 branş için adil ve yüksek bir atama talep ediyor
Ülkemizde maalesef Atanamayan öğretmenler diye bir kavram vardı artık Atanamayan Sağlıkçılar diye bir kavram da oluştu. 550 bin yani yarım milyon insan atama bekliyor 39 branş yüksek bir alım ve adil bir atama talep ediyor. Gece gündüz çalışıp onca emeklerle bir yere gelip yüksek puanlarla atama bekleyen gençlerden bahsediyoruz. Diplomalı işsizler ordusu diyebiliriz tabiri caizse. Sadece bekleyen BİZLER DEĞİLİZ AİLELERİMİZ DE bizimle birlikte bekliyor ve yıpranıyor. Lütfen biz Sağlıkçıların da sesi olun, lü

Atama bekleyen 39 sağlık bölümü olarak 8aydır tek bır haber alamadık 500bini aşkın mezun olarak mağduruz atama istiyoruz

*550 BİN SAĞLIKÇI BAKANLIKTAN ATAMA HABERİ BEKLİYOR*

Her yıl totalde 80 bin mezun veren sağlık bölümleri özel sektörde iş bulmakta zorluk çekiyor. Kpss sınavının ardından gözler bakanlığın atama takvimine çevirildi. Atama bekleyen sağlıkçılar ve aileleri seçim öncesi bir müjde bekliyor. Başta Twitter olmak üzere sosyal medya üzerinden sesini bakanlığa duyurmaya çalışan sağlıkçılar bu süreçte çok emek verdiklerini, artık ilk atamanın yapılması gerektiğini, 8 aydır alım yapılmamasından dolayı ümitlerinin tükenmek üzere olduğunu söyledi.

En son 2018 yılı haziran ayında yapılan atamalardan sonra 8 aydır atama yapılmamasi ve bu konuya ilişkin sağlık bakanı sayın Fahrettin Koca'nın herhangibir açıklamada bulunmaması atama bekleyen sağlıkçılari endişelendiriyor. 

8 aylık süreç içerisinde  üniversite hastanesi ve özel hastanelerin de 1 yıllık sözleşme şartı öne sürmelerinden dolayı işsiz kaldıklarını söyleyen sağlıkçilar birikmiş KYK borçlarını dahi ödeyemediklerini ifade ettiler. Yeni açılan şehir hastanelerinin ve mevcut devlet hastanelerinin personele ihtiyacının olmasına rağmen KPSS'den yüksek puanlar alıp atama beklemelerini bağdaştiramayan ATAMA BEKLEYEN SAĞLIKÇILAR sağlık bakanı sayın Fahrettin Koca'dan en kısa zamanda gelecek müjdeli haberi bekliyor.

Sağlıkçılar yerel seçim öncesi atama bekliyor.

Mezun sayısı 550 bini bulan sağlıkçılar 8 aydır atama yapılmamasından şikayetçi. Yaklaşık 8 aydır atama yapmayan sağlık bakanlığı konu ile ilgili sessizliğini koruyor.550 bin mezunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan 60 bin atama müjdesi beklerken göreve geldiği günden bu yana Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konuyla ilgili bir açıklamada bulunmadı.Mağduriyetlerini sosyal medya üzerinden duyurmaya çalışan sağlıkçılar Fahrettin Koca’nın konuyla ilgili bir açıklama yapmamasından şikayetçi.

Lütfen atama bekleyen 500.000 den fazla sağlıkçının sesi ve destekçisi olun neredeyse hergün bir branşımız twitterda gündem oluyor.. bakan beye milletvekillerine ve komisyon üyelerine ne kadar mesaj attıysak da nafile ocak ayının ortasına geldik ama hâlen 2019 yardımcı personel atama sayısı açıklanmadı... sağlıkçılar olarak sesimiz duyulsun şimdiden teşekkür ediyoruz...

6 ayı aşkın bir süredir yaklaşık 500.000 kişi atama bekliyoruz artık sabır kalmadı hak ettiğimiz atamaların en kısa sürede gerçekleşmesini talep ediyoruz

Moleküler Biyoloji ve Genetik mezunuyum 86 küsür puanla lisans biyolog ataması bekliyorum benim gibi bekleyen bir çok kişi var lütfen siz de duyurur musunuz ?

Ilk öncelikle konuya nasıl baslamaliyim bilmiyorum inanın. Yaklaşık 3 aydır bir ümit vari bir sekilde bir şey bekliyorum. Sağlık lisesi mezunuyum gece mi gunduzumu kpss çalışarak verdim. Sınava girdik herşey yolunda sınav sonucu açıklandı yine her şey yolunda fakat sağlık bakanı birturlu kaç kişi atayacak ona dair hiç bir şey paylaşmıyor ben aileme bakmakla yukumluyum ailemin bana ihtiyacı var. Suanda benim gibi 500.000 yakın insan perişan durumda rica ederim sesimizi duyun artık çok yorulduk sağlık bakanlığı el atsın bir şeye artık..

Tüm Tardımcı Personeller Atama Bekliyor

Merhabalar, Psikoloji bölümü mezunuyum. Kpss puanım 92. 7 aydır atama beklemekteyim. Özel kurumlar atanma olasılığı yüksek olduğu için işe almıyorlar. 7 aydır da atama yok, atama hakkında haber, açıklama vb. de yok. Yeni mezunum ve çalışmak için çok hevesliyim, mesleğimi çok seviyorum ancak aylardır işsiz bekliyorum. Ruhen ve mental olarak yorulmuş, maddi sıkıntılardan bunalmış durumdayım. Yalnız ben değil, benim gibi bekleyen 550 bin sağlıkçı ve aileleri var. Bizler hemşireler, psikologlar, teknisyenler ve tüm yardımcı personeller sağlık atamasının yapılmasını, bu konu hakkında açıklama gelmesini istiyor. Sağlık bakanımızdan bu konuda çalışmalar yapmasını bekliyoruz. Mesleğimize kavuşmak, gelecek kaygısından kurtulmak, ailelerimize karşı daha fazla mahçup olmamak ve insanlara hizmet etmek istiyoruz. Kısacası eğitimimizi aldık, atanmak için gereken puanı da aldık, artık mesleğimize kavuşmak istiyoruz. Atamanın kısa zamanda olmasını, bu konudaki açıklamalarla durumun netlik kazanmasını, geleceğimiz için sağlam planlar yapabilmeyi istiyoruz.Teşekkürler.

Lisans hemşire mezunu olarak atanmak istiyoruz.

Lütfen artık sesimize kulak verin ve bi açıklama yapın. Gençliği umutsuz , ümitsiz, hayalsiz , çaresiz bırakmayınız. Ben yeni mezun bir hemşire olarak şuanda kendimi mutsuz, işe yaramaz biri olarak hissediyorum. 500 bin meslektaşımda eminim bu şekilde hissediyordur. Bu bölümü kazanırken nasıl kontenjan açılıyorsa mezun olunduğunda da bunlar hesap edilmeli ve bu kadar insan bekletilmemeli. Sesimize kulak verin ve bizleri umutsuz bırakmayın. Saygılarımla..

RADYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ BÖLÜMÜNE 5000 ALIM İSTİYORUZ

2010 yılından itibaren Özel Üniversitelerin açılması ve yaygınlaşması sonucu özellikle Sağlık Meslek Yüksek Okullarının mezun sayısı artarak günümüze kadar gelmesi Tıbbı Görüntüleme Teknikleri bölümünden yıllık ortalama da 5 bin Radyoloji Teknikerinin mezun olması ile bir çok sağlık teknikerinin mezun olduğu alanda iş bulamamasına sebebiyet vermiş, bu alandan mezun olan kişiler inşaat işleri, garsonluk vb. alanlarda çalışmaya başlaması bu kişilerin geleceğe korku ile bakmasına sebep olmuştur. Buna istinaden iş bulamayan mezunlar umut kapısı olarak KPSS 'ye hazırlanarak devlete atanmak için ellerinden geleni yapmışlardır. Ne yazık ki Devletin mezun sayısına göre istihdam sayılarının düşük olması bir çok sağlık alanında mezun kişinin işsiz olarak yaşamasını, bu durumun aile içinde huzursuzluğa yol açarak ailenin dağılmasına kadar ilerleyen derin yaralar açılmasına sebebiyet vermektedir. Günümüzde OECD ülkelerinde ortalama 45-50 röntgen çekimi yapılırken Türkiye ortalama 200-250 röntgen çekimi ile en çok çekim yapılan Ülke pozisyonundadır, bu alanda çalışan Radyoloji Teknikerlerin uzun zamada stokastik etki ile kansere yol açıp açmadığını araştırılması, bu alanda çalışan kişilerin mutlaka bu araştırmanın sonuçlanıncaya kadar çalışma saatleri düşürülmesi ya da çalışan kişi sayısı arttırılması gerekmektedir. Ayrıca özellikle gece mesailerinde bir çok Radyoloji Teknikeri bir çok cihaza aynı anda bakması, gerekli koruma önlemlerini önemsemeden sadace acil hastanın işini halledip onun sağlığına dikkat ederek kendi sağlığını hiçe saydığı bilinmektedir. Bu anlamda ülkemizde aynı anda bir çok cihaza bakmak zorunda kalan meslektaşlarımızın sayısı düşünüldüğü gibi az değildir. Bu stokastik etkilerin düşük dozda da olsa uzun vadede kansere yol açma ihtimali hesaplanmalı ve bu alanlara ivedilikle eksik personel sayısı tamamlanmalıdır. Türk Medikal Radyoteknoloji Derneği Başkanı Barış Cavlı, özellikle mezun sayısına dikkat edilmesinin bizler için önemli olacağını altını çizerek bu alanlarda mezun sayısı bu şekilde devam ettiği sürece bir çok bölümün yok olacağını, şuan bile bu bölümler 5 yıl kapalı kaldığı takdirde bile Radyoloji Teknikeri gereksinimi olmayacağını söyledi. Bunun için yapılması gereken kademeli olarak üniversitelere alım sayısında sınırlama getirilmesi gerektiğini önemle vurguladı. Üç cihaza bir kişinin baktığı yada günlük 200 tetkik yapılarak Avrupa çekim ortalamasının 4 veya 5 katı daha yüksek çekim yapıldığı gerçeğini kabul ederek ,uzun vadede bu yukarıdaki yazdığım sebeplerden dolayı olası kanser vakalarının araştırılması en büyük dileğimiz,bizler bu konuda mağduruz ve ne yazık ki sesimizi duyan bu konuda ne yazık ki çok az kişi. Bizlere aşırı yapılan tetkik çekimlerimin durdurulması ya da araştırılması ayrıca üç cihaza bir kişi tutulduğu hastaneler tespit edilerek buralara gerekli alımların yapılmasını sağlamanız en büyük dileğimizdir. Alımların çok az olduğu RADYOLOJİ TEKNİKERLİĞİ BÖLÜMÜNE 5000 ALIM İSTİYORUZ.

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ 95 PUAN İLE ATANAMIYOR

Biyomedikal Mühendisleri görev alanı olarak hastanelerde bulunan tıbbi cihazların bakım, onarım, kalibrasyon gibi teknik işlemlerinin yürütülmesini sağlar. Verimli tıbbi cihaz kullanımı, tıbbi gazların takibi, sterilizasyon cihazlarının takibi, cihaz kullanım eğitimleri vb. süreçlerde yer alırlar. Yaptıkları işler ve fayda açısından Biyomedikal Mühendisleri devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarda bulunması gereken zorunlu teknik personellerdir. 

Her sene sonu yüzlerce mezun veriyoruz. Çoğalan mezun sayımız karşısında bize verilen kadro sayısı ne yazık ki çok azdır. Hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmiyor. Biz üniversitelere yüksek puanlarla girip yüksek Kpss puanları alıp açıkta kalıyoruz. çok daha fazla ihtiyaç olmasına rağmen 20 kişilik kadro veriliyor. Biyomedikal mühendisleri olarak hastaneler de oluşan fazladan maliyetleri en aza indirmek ve doğru cihaz kullanımını sağlamak için hak ettiğimiz kadroları istiyoruz. Sesimize kulak verirseniz çok mutlu oluruz.  Şimdiden teşekkür ederiz.

Sağlık yönetimi bölümü icin atama

Sağlık yönetimi 56 yıllık bir geçmişe sahip ve yaklaşık 80 üniversite de eğitim vermektedir. Biz sağlık yönetimi bölümü mezunları ve okuyanları olarak çok ciddi bir mağduriyet yaşamaktadır. 32.500 mezun ve binlerce okuyan yıllardır tek bir ataması yapılmıyor bölümümüzün en büyük sıkıntısı 190 sayılı kadro cetvelinde yer almadığından ataması gerçekleşmiyor lütfen sesimiz olun.

Acil Tıp Teknisyenliği Alımlarında Artış İstiyor.

Biz Acil Tıp Teknisyeni ünvanına sahip sağlık personelleri olarak Lise öğrenimimizde tamamen Acil Müdahale ve 112 sistemine uygun bir şekilde yetiştirildik. Bölümümüz son 2 senedir mezun vermemektedir. Yaklaşık 50+ bin Acil Tıp Teknisyeni olarak yeni veya ek atamalarda eski değerimizi kazanmak istiyoruz.

Bu yeni istihdam bölgeleri için ; 
- Müfredatımız ve başta staj alanlarımızda kazandığımız saha tecrübemiz ve bu alandaki müdahale yeteneğimiz göz önünde bulundurulduğunda " Her Okula Bir Sağlık Personeli " projesinin dahilindeki istihdam  kontenjanının bir bölümünün zaten Milli Eğitim Bakanlığı çatısı altındaki okullardan yetişmiş Acil Tıp Teknisyenlerine verilmesini ,
- Hastane Acil Servislerinde Acil Tıp Teknisyenlerinin istihdamının sağlanması. 
- Yeni açılacak Acil Sağlık Hizmetleri Istasyonlarında oluşacak personel ihtiyacında Acil Tıp Teknisyenlerinin yerleştirilmesini ,yapılacak sürücü planlamasında tercihin ATT personelden yana kullanılmasını ,
- Özel sektörde bulunan meslektaşlarımızı mağdur durumuna düşüren ve artık özel sektörde iş bulmamızı imkansızlaştıran yönetmelik değişikliğinin eski haline getirilmesini veyahut uygun eğitim ve program düzenlenilmesini 
- Ülkemizde bulunan üniversite eğitim ve araştırma hastanelerinde yapılan sözleşmeli alımlarda yapılmayan Acil Tıp Teknisyeni alımlarının arttırılmasını ,

Yapılan son alımlarda 50 - 100 Acil Tıp Teknisyeni kontenjanı söz konusudur bu sayıların arttırılması gerektiğini yukarıdaki önerilere birlikte arz ederiz.

Odyometri atamaları

Sayın Bakanım Bizler odyometri mezunu ailesi olarak her yıl binlerce mezun veriyoruz ama gereken ilgiyi görmüyor hakkımız gözardı ediliyor hastanelerde 3 günlük sertifika ile bizim yapacağımız görevi yapan hemşireler ebeler bulunmakta biz ise işsiz, mutsuz ,huzursuzca bunu izliyoruz lütfen sesimizi duyun ve bu atama da odyometriye bin atama verin bu yalnızca bizim mesleğin sorunu üstelik 500 bin sağlıkçı atama bekliyor ekonomik kriz üstüne geldi ama sesimizi duyan yok lütfen bize sahip çıkın ve atama yapın lütfen.
Saygılarımla Odyometri..

Bizler önlisans “ODYOMETRİ” bölümü mezunları olarak rahatsız olduğumuz bir durumu sizinle paylaşmak istedik.Öncelikle şuan güncel bilgilerle ifade edecek olursak Odyometri bölümünün ortalama 10 bin mezunu olduğunu söyleyebiliriz. Bu da bölümün açılış tarihinden itibaren yılda 1600 mezun demek. Yine istatistik anlamında bir veri daha verecek olursak son 2 yılda yapılan sağlık atamalarında Odyometri bölümünden 300 civarında bir atama yapıldı.. Bu sayıyı toplam mezun oranına kıyaslarsak, Odyometri bölümü mezunlarının atama ihtiyaçlarını karşılamadığını söyleyebiliriz. Staj yaptığımız dönemlerde gelen hastalara 2 ay sonraya randevu verdiğimizi hatırlıyoruz. Peki, hastanelerde bunca ihtiyaca rağmen neden bu kadar az alım yapılıyor? Bizce bunun birkaç sebebi var.  Normal hastanelerde bir haftalık sertifika ile bizim işlerimizi hemşireler ve kadın doğum hastanelerinde ise ebeler yapıyor. Odyometri bölümü mezunları varken bunun ebeler ve hemşirelere verilen bir haftalık gibi hiçbir geçerliliği olmayan bir eğitimle bu işin yaptırılması da yapılan testlerde sağlıklı sonuçların alınmamasının en temel sebebidir. Ayrıca okullarda yapılan işitme tarama testlerinin de hemşireler tarafından yapılması bizim için sorun teşkil etmektedir Biz, Odyometri bölümü mezunları olarak var olan bu adaletten uzak sonuçların düzeltilmesini istiyoruz. Bu durumun düzeltilmesi talebimizin, bu bölümü okumuş ve buna emek vermiş bireyler olarak en temel hakkımız olduğunu düşünüyoruz.

Bu yıl yapılacak olan sağlık atamalarında Odyometri bölümünün atama Koşullarının ve kontenjanlarının yeniden gözden geçirilmesini ve güncellenmesini istiyoruz.

Ameliyathane Hizmetleri Atama Bekliyor!

Hayırlı akşamlar bizler ameliyathane teknikeri olarak görev tanımımızın yanlış olmasından dolayı ne devlet işlerinde ne de özel sektörde iş bulmakta çok zorlanıyoruz 15000 mezunuz şimdilik ve hâlâ çok fazla bu bölümü okuyan arkadaşlarımız var sesimizi duyurmakta çok da başarılı olamıyoruz sizden ricam lütfen bölümümüzün önemini yetkililere duyurmamızda bize yardımcı olmanız. Şimdiden teşekkür ederim. Ve halen bir alım söz konusu değil lütfen maduriyetimizi görün ben kasiyerlik yapmak değil kendi mesleğimi yapmak istiyorum lütfen beni ve tüm sağıkçıları duyun

Ameliyathane hizmetleri bölümünü okudum ama devlet hastanelerine bizim bölümden çok az kişi alıyorlar özel hastanelerde ise görev tanımından dolayı almıyorlar bu bölümden 15000 kişi mezun durumda benim gibi bir sürü insan görev Tanımı yüzünden mağdur oluyor  lütfen artık sesimizi duyun 

15 bin Ameliyathane teknikeri atanamıyor

Merhabalar İyi Günler.Biz Türkiye ve KKTC de 50 üniversiteden; cerrahide güven  ve memnuniyeti artırmak, cerrahi hataları  en aza  indirip, ölüm  ve sakat  kalma  oranını  dünya standartlarının altına düşürmek   için  eğitim  almış 15.000 ameliyathane teknikeriyiz

Sağlık Bakanlığı görev  tanımımızın, üniversitelerin program amacına uygun olarak hazırlanmaması,  görev ve yetkilerimizin açıkça belirtilmemesinden kaynaklı olarak mezunlar Kamu ve özel hastanerde sorun yaşamaktadır.
Görev tanımı ,eğitim mufredatiyla uygun olmadığı için özel hastanelerde iş bulamamaktadır.
Yeterli kadro verilmediği için onbinlerce mezun boşta heba olmaktadır...

Ameliyathanelerde 1 aylık  eğitimle sertifika alan görevliler değil, Cerrahide  güvenlik için cerrahlar ve akademisyenlerden 2 yıl eğitim alan Ameliyathane Teknikerlerinin bulunması gerekmektedir.

15 bin mezunu temsil etmek adına,  biz gençlerin sesine ses olmanızı sizlerden talep etmekteyiz.Saygılarımızla Selamlarız.

Ameliyathane  teknikeri ben de dahil 15 bin mezunumuz var. Bizler herkesin kendi alanında çalışmasını talep ediyoruz. Kim hangi branşta eğitim almışsa hem teorik hemde pratik olarak o alanlarda çalışılmasını istiyoruz. Ameliyathane de 2 yıl eğitim aldım 3 tane büyük hastanede staj yaptım diyarbakır eğitim ve araştırma, baltalimani kemik hastanesi, süreyya paşa göğüs hastanelerinde steril olarak ameliyata girdim. Ama bölümüz hemşireler tarafında  alınan 2 aylık sertifikasyona dolayı kısıtlı ataması yapılıyor. Bunun gereğinin yapılmasını bizlerin asıl yeri olan ameliyathanede çalışmamızı ve sertifikasyonun kaldırılmasını en kısa zamanda atama yapılmasının istiyoruz.

ORTAÖĞRETİM HEMŞİRE ATAMA TALEBİ

Biz 4 yıl boyunca mesleki eğitim görüp Hemşire unvanını kazanmış, 100 bin'den fazla Mezunu olan ORTAÖĞRETİM HEMŞİRE mezunlarıyız. Eski atama dönemlerinde Lisans hemşire ile aramızda 3 katı kadar fark vardı. Örneğin 2 bin Lisans Hemşireye alınıyorsa, 600-700 kadar da Ortaöğretim Hemşire alınırdı.

Fakat ne yazık ki şimdi aramızdaki bu fark neredeyse 17 kat kadar oldu. Örneğin yapılan en son atamada 6300 Lisans Hemşire alınırken 300 kadar Ortaöğretim Hemşire alındı. Ve bu durum bizi yeterince mağdur etti. Bizler adil olmayan bu dağılım nedeniyle KPSS'den aldığımız 85-90 puanlarla atanamıyoruz. Hayatlarmızı hep bi umut ile erteliyoruz.

Bizler ORTAÖGRETIM HEMSIRELER olarak Adalet istiyoruz. Bu sene alımlarımızın arttırılmasını, aynı zamanda 2017'de bize yapılan haksızlığın telafisini de bu sene istiyoruz. Emegimizin karşılığını istiyoruz. 85-90 gibi puanlarla açıkta kalmamak için, Adalet için Ortaöğretim Hemşireye 10000 Kadro istiyoruz. Lütfen sesimiz olun!

Ağız ve Diş Sağlığı

Sağlık meslek lisesi ve saglik hizmetleri meslek yuksek okulu agiz ve dis sagligi mezunuyum ama iki yıldır atanamadim ozellerde bizleri temizlik personelleri olarak görüyorlar bizler aldığımız onca eğitimden sonra hakettigimiz değeri görmek istiyoruz eğitimsiz insanlar bizim yerimize çalışıyor ve bizler bu durumu gururumuza yediremedigimiz için çalışmak istemiyoruz kamuda hakettigimiz yerlere gelmek istiyoruz.Bizler iki yıllık ağız ve diş sağlığı bölümü mezunları olarak 5000 kadro istiyoruz bizim yerlerimize fakültelerde ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ağızve diş sağlığı hastanelerinde veya dis polikliniklerinde bu bölüm mezunu olmayan sadece işi bakarak öğrenmiş diplomasız insanlar veya ebe hemsireler çalışıyor bir bankacılık mezunu işletme mezununun bu bölümle ne ilgisi olabilir yeri geliyor tansiyon şeker ölçüm yapılıyor biz sırf bunun için bile kaç sınav dan geçiyoruz uygulamalı yazılı sözlü hasta başında bir dersten 4 tane sınava tabi olurken  daycl dan krezeformu dış anatomisi herşeyi detaylı bir şekilde öğrenirken bunu hiç bilmeden sağlıkla hiç bir alakası dahi bulunmayan insanlar yapıyor 6 yıl sağlık eğitimi alan ben şuan işsizim yerlerimizde ise kamuda istihdam eden diplomasız kadroya gecirilen taşeron insanlar var ve şuan hallerinden hiçte memnun değiller çünkü sağlık eğitiminin zorlu yollarını bilmiyorlar bizler bu uğurda yıllarımızı verdik gurbet demeden gittik okuduk şimdi Kpss için uğraşıyoruz devletimize hizmet için görevimiz nereye çıkarsa gidip yapmaya razıyız ama torpille gelen diplomasız taşeronlara kendi memleketlerinde evlerinin yakının da Kpss şartı dahi sunulmadan iş imkanları sunuldu tabiki kimse işsiz kalmasın ama  bizimde hakkımız verilsin bu işin ehli bizleriz kamuda diplomasız hastanelerde çalışan arkadaşların kendi eğitimini aldıkları birimlere çekilmesini istiyoruz bizimde tek isteğimiz devlet okullarında okuduk devlet kurumlarında çalışıp adaletli görev dağılımı halkımıza hizmet bu ülkede her toprağa can feda insanımıza hizmet için varız bunun için okuduk emekler boşa gitmesin mezun sayımız gittikçe artıyor ağız  ve diş sağlığına 5000 atama istiyoruz.

Tıbbi Dokümantasyon Ve Sekreterlik

Tıbbi sekreterlerin sayısı 130 bini bulmuştur.  Mezun vermeye devam etmekte yüksek puanlarla atama bekliyoruz 5bin atama bu sayı için devede kulak sayılır . Destek olup paylaşırsanız mutlu oluruz sağlık bakanlığının sesimizi duymasını istiyoruz . Teşekkürler iyi çalışmalar 

Merhaba ben tıbbi dökümantasyon ve sekreterlik bölümü mezunuyum devlet hastanelerinde çalışan ve bu bölüm mezunu olmayan o kadar çok birey var ki atamalarda önümüz kesiliyor kontenjan az iken bir de bu durum bizlerin çalışmasını engelliyor . Bir şekilde sesimizi sosyal medyadan duyurmaya çalışıyoruz ne yazık ki yeterli değil birlik olduğumuz sürece başaracağımıza inanıyorum emek vererek çıktığım bu yolda elbette karşılıkta almak istiyorum bu yıl ki atamada daha fazla kontenjan istiyoruz . 

Sosyal Hizmet Uzmanları yüksek puanlarla hâlâ bekliyorlar!

Bizler lisans sosyal hizmet eğitimi almış ve 2 yıldır atama bekleyen meslek elemanlarıyız. Bu bölüme çok yüksek puanlarla girmiş olup yine 2018 yılında yapılan KPSS'den çok yüksek puanlar almamıza rağmen atama yapılmadığı ya da çok az yapıldıği için umutsuz bir şekilde beklemekteyiz. En önemli çalışma alanlarımızdan biri de Sağlık Bakanlığı'na bağlı devlet hastaneleri, halk sağlığı müdürlükleri, il sağlık müdürlükleri ve toplum sağlığı merkezleridir. Ancak son 2 yıla bakıldığında bu kurumlara yapılan sosyal çalışmacı atama sayısı çığ gibi büyüyen ve on binlere varan mezun sayımızın oransal olarak çok çok altındadır. Yeni açılan sağlıklı yaşam merkezleri için 500, halk sağlığı kurumu içinse 620 kadro ihdası yapılmış ancak 1 yıldan fazla zaman geçmesine rağmen atamalar yapılmamıştır. 3-4 yıl öncesine göre atama puanlarımız 2 katına kadar çıkmıştır. 2018/4 atamasında 9000 kişilik kontenjanında bölümümüze 42 kadro verilmiş ve bu umutlarımızı tamamen kırmıştır. Ardından 2018/5 atamasında 18.000 kişilik kontenjandan ise sadece 174 kadro verilmiştir. Hal böyle olunca 85 üstüne varan puanlarımızla hâla atama beklemekteyiz. On binlerce mezunumuzun yanında ailelerimiz de çok zor durumda kalmaktadır. Şimdi bütün umutlarımızı yapılacak olan Sağlık Bakanlığı atamasına bağlamış bulunmaktayız. Hakettiğimiz kadroları alıp bir an önce mesleğimizi icra etmek istemekteyiz. Bunun için sağlık ataması tek ve son umudumuzdur. Lütfen sesimize kulak verin.

Anestezi Atama Bekliyor

Merhaba. Bizler; sayısı her geçen yıl artan ve yetersiz kadrolar sebebiyle mağduriyetleri de bu oranda artmaya devam eden anestezi mezunlarıyız. Yüksek puanlarla dahi atanamama kaygısı içerisindeyiz. Sağlık bakanlığının da henüz bir açıklama yapmamış olması kaygılarımızı artırmaktadır. Bizler mesleğimiz dışındaki işlerle iştigal etmek mecburiyetinde kalıyoruz. Verdiğimiz emeğin karşılığını görmek, atanmak istiyoruz. Bizim yerimiz işimizin başıdır. En yakın zamanda sağlık bakanlığının yardımcı sağlık personel alımı hakkındaki açıklamasını bekliyoruz. 

80 bin anestezi tekniker ve teknisyen olarak sadece beş binlik bir atama bekliyoruz Çalışma alanlarımızın genişletilmesini talep ediyoruz. Anestezi sadece ameliyathane ile sınırlı kalmamalı. Her yıl artan mezun sayısı ve buna paralel olarak azalan kamuya alımlar sebebiyle mağdur edilmektedir.Mesleki sorunlar ve atama yetersizliğinden maddi ve manevi olarak etkilenmiş 80.000 den fazla Anestezi Mezunu genç bulunmaktadır.Anestezi Tekniker ve Teknisyenleri olarak taleplerimizi dinlemenizi ve bizlere yardımcı olmanızı istiyoruz. Lütfen artık sesimizi duyun

BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ 95 PUAN İLE ATANAMIYOR

550BİN SAGLİKCİNİN İÇİNDE BİYOMEDİKAL MÜHENDİSLERİ OLARAK BİZLERDE VARIZ HENÜZ KENDİ BÖLÜMÜZDEN HİÇ ALIM OLMADI 95 PUAN İLE ATANAMIYORUZ

İlk ve Acil Yardim Teknikerlerinin(Paramedik) İçler Acısı Hali

Paramedikler Kpss Önlisans'ta 2018 de büyük bi rekora imza atti.Kpss ilk 1000 de 400 ü nün paramedik olduğu gercegi ortada.87 almış bi paramedik kendi branşnda 1500 lerde olması çok korkutucu degil midir?.Bu durum göz önüne alinmalidir.

Tamamen acil üzerine eğitim alip profesyollesmis paramedikler Acil Serviste de olmasi gerekirken sadece 112 ile kisitlandiriliyoruz.4+2 yil okumuş profesyonel,ilaç yetkileri dahi olan paramedikler Acil Servise kalite katacagindan şüphemiz yoktur.Acil Servislere Paramedikler maximum düzeyde alinmalidir.

112 sağlığın bel kemiğidir. Kendi hayatımızı hiçe sayıp bir cana daha fazla ulaşabilmek için dağ bayır, kar kış demeden yurdumuzun her köşesinde canla başla mücadele vermekteyiz . Aldığımız eğitim gereği yönetmelikte geçen hastahane acil servislerinde ilk ve acil yardım (paramedik ) bölümü mezunları yerine hemşireler görev almakta ! İnsan canının emanet edildiği saniyelerin en kıymetli olduğu ambulanslarda eğitimini almış paramedik’ler değil taşeron şöförler sürücü olarak görev yapmakta. 50 bin paramedik bölümü mezunu çalışma alanları elinden alındığı için inşaatta işçi , kafelerde garson , köylerde çobanlık yapmakta . Bu kadar işini aşkla yapmak isteyen genclerin emeği heba oluyor. Hakkımız olan kadroyu almak istiyoruz. Paramedik bölümü 50 bini geçmiş mezunu ile hakkı olan en azindan 10 bin kadroyu istiyor.

2019 un Ocak ayi geride kalmak üzereyken Saglik Bakani hala alima cikmamistir.Şubatta bi an önce alima cikmalidir.

Bız paramedikler çoğunluk olarak sağlık meslek çıkıslı kişileriz ,küçücük yasta insan hayatını eline almıs kendısını sağlıga adamıs bınlerce genciz . Uzun yıllar sağlık derslerı görerek büyüdük buna rağmen ekstra kpss derslerıne calıstık , yüksek puanlar aldık sonuc olarak aylardır atama beklıyoruz . Devletimiz bulunduğu konum itibariyle kısıtlamaya gitmıs durumda ancak saglıkta tasarruf olmayacagını herkes biliyor . Zamanla yarısan bır meslek grubuyuz paramedikler olarak okul ,üniverste ,kpss gibi buyuk engelleri aştık .

Tıbbi Laboratuvar mezunları 5000 atama bekliyor

Üniversitelerin ilgili Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Laboratuvar Teknikleri bölümünden mezun olarak kazanılan ünvan ve yetkiler doğrultusunda hastalıkların tanı ,teşhis ve gerekli durumlarda tedavi aşamasında doktorlarında başvurduğu Laboratuvarlarda çalışmak Tıbbi Laboratuvar mezunlarının hakkıdır .Laboratuvarlarda çalışanların bu konuda hepsinin Tıbbi Laborant mezunu olması gerekmektedir.

Ülkemizin artan nüfusu ve misafir mültecileri göz önüne alındığında yetersiz personel eksikliği göze çarpmaktadır. Yoğun çalışma saatleri hataları beraberinde getirdiği gibi aynı zamanda da çalışanların yorgunluğunu ,mutsuzluğunu ve meslek hastalıklarını arttırmaktadır.

Aynı zamanda yeni yapılan hastanelere Laboratuvar mezunlarının ataması az olduğundan ve ihale yoluyla firmalara verildiğinden 60.000 yakın mezun işsizlikle mücadele etmek zorunda kalıyor.Birde bunlara Tıbbi Laboratuvar yönetmeliğine uyulmaması nedeniyle bölümümüz başka meslekler tarafından icraa edilmeye başladığından yüksek puanlar atanamaz duruma gelmiştir.
Bu konuda Sağlık Bakanlığının yönetmeliği güncelleyerek ve ilgili birimleri denetleyerek son derece önemli olan Laboratuvar bölümünün atamasını iyileştirmesi gerekmektedir.
Sağlık Bakanlığının Acillerde ki yoğunluğu azaltmak için Aile Sağlığı Merkezlerini 24 saat hizmet vermesi yönünde çalışmaları olduğunu söylemişti.

Bu durumda ASM’lerin Laboratuvarları iyileştirilerek gerekli personellerin KPSS  göz önüne alınarak puan sırasına Tıbbi Laboratuvar mezunlarının ataması yapılmalıdır. Şuan ki mevcut düzende ASM’ lerde ki Laboratuvarlarda cihazlardan anlamayan hangi numunelerle nasıl çalışılacağını bilmeyen kişiler çalıştırıldığı için “SAĞLIK ŞUÇU”    işlenmektedir.
En yakın zamanda Sağlık Bakanlığının uygunsuzlukları tespit edip gerekleri atamaların yapılması gerekmektedir.

Sağlık insanlara verilmiş en büyük hediyedir. 

Hastalıkların doğru teşhisi , doğru tedavisi  ve hastaların en kısa zamanda sağlıklarına kavuşması için eğitimlerini almış Tıbbi Laboratuvar mezunları gereklidir.
Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca’dan atama bekleyen 60.000 Tıbbi Laboratuvar mezunlarını mağdur etmeyecek iyi bir atama bekliyoruz

Kamu seçme ve yerleştirme  sınavına gireli 4. aya gireceğiz.Ne yazık ki geçen sene bu zamanlarda kadroların yayınlanmasına rağmen bizler bize açıklanacak bir söze hala muhtacız.

Her diplomasını emeğiyle alan insanlar gibi biz sağlıkçılar da beklemekten , sesimizi duyuramamaktan , göz ardı edilmekten yorulduk.  60 bin tıbbı laboratuvar teknikerinden sadece biri benim ve her geçen gün yeni mezunlar bu işsizler kervanına katılmakta. Ve sağlık sektörü olarak 500.000 den fazla sağlık branşı kadro bekliyor senelerce . Bizler bizden istenen puanları alarak görevimizi yerine getirirken hala mağdur durumda bırakılmamız adalet değildir. Tek isteğimiz bir an önce sağlık bakanlığının  adaletli bir şekilde emeğimizin karşılığını bize vermesidir.

ORTOPEDİ ATAMA BEKLİYOR

İyi günler, ben ortopedik protez ve ortez bölümü bitirmiş bu alanda özel sektörde çalışmaktayım. Size hastane de karşılaştığım etik olmayan bi olaydan bahsetmek istiyorum. Çorum Hitit üniversitesi ve araştırma hastanesinde karşılaştığım bir olay. Tam 3 hastanın ayakları ameliyattan sonra düzgün bir şekilde alçıya alinmadigi için ilk halinden daha kotu bir hale gelmisti. Bunu yapanlar hasta bakıcıları hizmetliler.. bu kişileri başhekime kadar şikayet ettik doktorları uyardık. Bu tür işlemleri ortopedi teknikerlerinin yapması gerekiyor diye düşünüyorum insanların sağlıklariyla oynaniyor bilip bilmeyen insanlar eğitim almayan insanlara bu görevi veriyorlar. Ve eminim çoğu hastanede bu durum var. O kadar açık varken ortopedik protez ve ortez bölümünün ataması yok gibi birsey. Dikkate almanızı rica ediyorum.

Editörün Notu: Atama bekleyen diğer sağlık bölümlerinden mezun adaylar talebinizi yorum olarak ekleyebilirisiniz.

Kamubiz.com ÖZEL HABER

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
9 Yorum