Atanamayan 550 bin sağlıkçı hakkında TBMM'ye önerge verildi (Ekim 2019)

Atanamayan 550 bin sağlıkçı hakkında TBMM'ye önerge verildi (Ekim 2019)
Sağlık sektöründe bu kadar ihtiyaç varken 550 bin mağdur sağlıkçının ataması bu tarihe kadar neden gerçekleşmemiştir? Ülkemizde meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu yaklaşık 550 bin sağlıkçı kamuda atanmayı beklemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce Eylül-Ekim aylarında kadro açılacağı duyurulmuş, ancak henüz kılavuzlar dahi açıklanmamıştır. Uzmanlar atanamayan sağlıkçi sayısının özellikle son beş yıldır giderek arttığını ifade ederken, vatandaşlarımız seçim döneminde verilen söz

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıda belirtilen sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplandırılması hususunu; Anayasanın 98. ve İçtüzüğün 96. ve 99. maddeleri gereğince saygılarımla arz ederim. 14/10/2019

Av. Uğur BAYRAKTUTAN /Artvin Milletvekili 

Ülkemizde meslek lisesi, meslek yüksekokulu ve üniversite mezunu yaklaşık 550 bin sağlıkçı kamuda atanmayı beklemektedir. Sağlık Bakanlığı tarafından daha önce Eylül-Ekim aylarında kadro açılacağı duyurulmuş, ancak henüz kılavuzlar dahi açıklanmamıştır. Uzmanlar atanamayan sağlıkçi sayısının özellikle son beş yıldır giderek arttığını ifade ederken, vatandaşlarımız seçim döneminde verilen sözlerin tutulmadığını ve mağduriyetlerinin her geçen gün katlanarak arttığını iddia etmektedirler. 

Bu Bağlamda; 

1- Sağlık Bakanlığının atanamayan 550 bin Sağlıkçının sorunları hakkında bilgisi var mıdır? 

2- Sağlık Bakanlığı raporlarına göre Sağlık sektöründeki personel açığı ne kadardır? Yıllar itibariyle açıklar misiniz? 

3- Sağlık sektöründe bu kadar ihtiyaç varken 550 bin mağdur sağlıkçının ataması bu tarihe kadar neden gerçekleşmemiştir? 

4- Kadro alımı için verilen sözlerin siyasi rant sağlamak amacıyla yapıldığı iddiaları doğru mudur? 

5- Vatandaşlarımızın mağduriyetlerini gidermek adına Bakanlığınız bünyesinde bir çalışma mevcut mudur? 

6- Bakanlığınız bünyesinde yapılacak atamalar husunda kamuoyunu ve vatandaşlarımızı aydınlatmak amacıyla bir takvim açıklar mısınız?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum