Biyomedikal Mühendisleri ve Ameliyathane Teknikerleri Sağlık Bakanlığından Atama Bekliyor!

Biyomedikal Mühendisleri ve Ameliyathane Teknikerleri Sağlık Bakanlığından Atama Bekliyor!
Sağlık Bakanlığı 2019 yılında Biyomedikal Mühendisleri ve Ameliyathane Teknikeri alımı yapacak mı? Sitemize ulaşan Ameliyathane Teknikeri ve Biyomedikal Mühendisleri yüksek puanlarla Sağlık Bakanlığı atamalarında açıkta kaldıklarını kendilerine ayrılan atama kontenjanının yeterli olmadığını ifade ettiler.

Ameliyathane teknikeri mağdur durumda

Ameliyathane Teknikerleri; Türkiye ve KKTC de 50 üniversiteden; cerrahide güven ve memnuniyeti artırmak, cerrahi hataları en aza indirip, ölüm-sakat kalma oranını dünya standartlarının altına düşürmek için cerrahlar ve akademisyenler tarfından eğitilen,yetişmiş cerrahi personeldir
Sağlık Bakanlığı görev tanımımızın, üniversitelerin program amacına uygun olarak hazırlanmaması, görev ve yetkilerimizin açıkça belirtilmemesinden kaynaklı olarak mezunlar Kamu ve özel hastanerde sorun yaşamaktadır.

Görev tanımı , Türkiye ve KKTC deki 50 üniversite eğitim mufredatiyla uygun olmadığı için özel hastanelerde iş bulamayarak Kamu da da asıl işi olan “steril alan içinde güvenli cerrahi uygulamalarını” yerine getirememektedir.

Sağlık Bakanlığınca çıkarılan 29007 sayılı Sağlık Meslek Mensupları İle Sağlık Hizmetlerinde Çalışan Diğer Meslek Mensuplarının İş ve Görev Tanımlarına Dair Yönetmelik vesilesinde, Ek-1/b’de, ‘İş ve görev tanımları’ maddesine müteakip tanımlanan Ameliyat Teknikerliği bölümü görevleri sayımındaki ğ bendinde; ‘Cerrahi işlem sırasında hekimin uygun gördüğü durum ve şekilde cerrahi ekibe yardım eder’ ibaresinin, “Ameliyat sırasında steril alan içinde çalışır” ibaresiyle değiştirilmesini istiyoruz. İlgili sorunları siteniz kamubiz.com'da paylaşmanızı rica eder Saygılarımızı Sunarız.

90 puanlarla açıkta kalmak istemiyoruz

Biyomedikal Mühendisleri görev alanı olarak hastanelerde bulunan tıbbi cihazların bakım, onarım, kalibrasyon gibi teknik işlemlerinin yürütülmesini sağlar. Verimli tıbbi cihaz kullanımı, tıbbi gazların takibi, sterilizasyon cihazlarının takibi, cihaz kullanım eğitimleri vb. süreçlerde yer alırlar. Yaptıkları işler ve fayda açısından Biyomedikal Mühendisleri devlete bağlı kamu kurum ve kuruluşlarda bulunması gereken zorunlu teknik personellerdir. 

Her sene sonu yüzlerce mezun veriyoruz. Çoğalan mezun sayımız karşısında bize verilen kadro sayısı ne yazık ki çok azdır. Hiçbir şekilde mağduriyetimiz giderilmiyor. Biz üniversitelere yüksek puanlarla girip yüksek Kpss puanları alıp açıkta kalıyoruz. çok daha fazla ihtiyaç olmasına rağmen 20 kişilik kadro veriliyor. Biyomedikal mühendisleri olarak hastaneler de oluşan fazladan maliyetleri en aza indirmek ve doğru cihaz kullanımını sağlamak için hak ettiğimiz kadroları istiyoruz. Sesimize kulak verirseniz ve siteniz kamubiz.com'da yayımlarsanız çok mutlu oluruz.  Şimdiden teşekkür ederiz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
10 Yorum