Genel Başkan Durmuş Sustu, Şube Başkanları Feryat Ediyor!

Genel Başkan Durmuş Sustu, Şube Başkanları Feryat Ediyor!
Sağlık Bakanlığı tarafından hamile, yasal süt izni kullananlar ile engelli sağlık çalışanlarınında Cumhurbaşkanlığı Genelgesi kapsamında tutulmasına sağlık çalışanlarının tepkileri sürerken, Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un hala sessiz kalmasının ardından şube başkanları kişisel sosyal medya hesaplarından tepkilerini ortaya koydu.

Bakanlığın dün akşam çıkardığı kendi yazısını adeta tekzip eder gibi gece yarısı yeni bir yazı yayınlayarak, Cumhurbaşkanlığı tarafından çıkarılan iç tamim den farklı olarak hamile, yasal süt izni kullananlar ile engelli sağlık çalışanları ile okul ve kreşlerin tatil edilmesiyle anne-baba çalışan sağlık personellerine de yıllık yada mazeret izni verilmesini engellemesinin ardından sağlık çalışanlarının haklı tepkileri dinmiyor.

LÜKS ARABA VE ASTRONOMİK MAAŞLARLA GÜNDEMDEN HİÇ DÜŞMEYEN SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI SEMİH DURMUŞ SUSMAYI SEÇTİ

ŞUBE BAŞKANLARI İSE SUSMADI!

Neredeyse Bakanlığın yaptığı her açıklamayı haber mecraları gibi sosyal medya hesaplarından paylaşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş’un binlerce sağlık personelinin sesine 24 saattir sessiz kalması tepki çekerken, Sağlık-Sen’e bağlı Şube Başkanları bu duruma sessiz kalmayarak Sağlık Bakanlığını yaptığı yıllık izin uygulamasından vazgeçmeye davet ettiler.

22 bin üyeli ses sendikasının konuyla ilgili Bakanlığa yazı ile başvurması (haber için tıklayınız.) ve 97 bin üyeli Türk Sağlık-Sen Genel Başkanının tepkisini dile getirmesinin ardından 251 bin sağlık personelini temsil eden yetkili sendikanın bu konuda şu ana kadar herhangi bir girişimde bulunmaması hayretle karşılanıyor.

sağlıkpersonelihaber

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.