MHP'den sağlık personeline döner sermaye teklifi

MHP'den sağlık personeline döner sermaye teklifi
MHP Gaziantep Milletvekili Ali Muhittin Taşdoğan TBMM Genel Kurulunda bugün yaptığı konuşmasında, Sağlık çalışanlarının döner sermaye konusundaki mağduriyetlerinin giderilmesi için, beklentileri karşılayacak ve personeller arasındaki ayrımcılığa son verecek düzenlemeler yapılmasını dile getirdi. İşte o açıklama;

ALİ MUHİTTİN TAŞDOĞAN (Gaziantep) – Sayın Başkan, sayın milletvekilleri; 14 Şubat 2013 yılında Türkiye Kamu Hastaneleri kurumuna bağlı sağlık tesislerinde görevli personele ek ödeme yapılmasına dair yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelik kapsamındaki sağlık personeline yapılan döner sermaye ek ödemesiyle sağlık personellerimize bir nebze iyileştirme yapılmış olup ancak gelinen süreçte, sağlık personellerimize yapılan döner sermaye ek ödemesi yetersiz kalmıştır. Son dönemde hekim dışı personel döner sermayeden yok denecek kadar az miktarda almakta veya hiç ödeme alamamaktadır. Hekim dışı sağlık çalışanların, özellikli birimler dışında kalan personelin sabit dışı aldığı döner sermayeleri zamanla yok denecek duruma düşmüş ve bu durum hekim dışı çalışan personellerin çalışma şevkini kırmış ve çalışma barışını bozmuştur. Hayata geçirilecek yeni bir döner sermaye yönetmeliğine ihtiyaç vardır. Çalışanları mutlu edecek, onların beklentilerini karşılayacak ve personeller arasındaki ayrımcılığa son verecek düzenlemeler içermelidir.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
6 Yorum