MHP sağlık atamalarında mülakatı TBMM gündemine taşıdı

MHP sağlık atamalarında mülakatı TBMM gündemine taşıdı
Sağlık personeli atamaları ve mülakat bugün 15 Mayıs 2019'da TBMM Genel Kurulunda gündeme getirildi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan 2019 yılı sağlık atamalarını ve mülakatla alımı TBMM Genel kurula taşıdı. MHP'li Aycan konuşmasında, '550 bin sağlık personeli atama beklemektedir. Sağlık Bakanlığı, bir yıldır personel almamaktadır. Sağlık personeli, Sağlık Bakanlığından kamu personeli seçme sınavı puanıyla yapacağı personel alımı ilanını beklemektedir, mülakatla alımı kabul etmemektedir' dedi.

Sağlık personeli atamaları ve mülakat bugün 15 Mayıs 2019'da TBMM Genel Kurulunda gündeme getirildi. MHP Kahramanmaraş Milletvekili Sefer Aycan 2019 yılı sağlık atamalarını ve mülakatla alımı TBMM Genel kurulundaki konuşması şöyle:

SEFER AYCAN (Kahramanmaraş) – Sayın Başkan, bu hafta aynı zamanda Hemşireler Haftası’dır. Hemşirelik zor meslektir, yedi gün, yirmi dört saat sürekli ve vardiyalı çalışılan bir meslektir. Hemşirelik, stresli, vardiyalı çalışma saatleri nedeniyle tükenmişlik sendromunun en çok yaşandığı mesleklerdendir. Türkiye’de hemşirelik eğitimi en çok oynanan eğitimlerdendir. Hemşirelik lisesi mezunu hemşirelere hemşire yardımcısı statüsü verilmesi haksızlıktır. Lise mezunu hemşirelere lisans tamamlama hakkı verilmelidir. 150 bin hemşire atama beklemektedir, 550 bin sağlık personeli atama beklemektedir. Sağlık Bakanlığı, bir yıldır personel almamaktadır. Sağlık personeli, Sağlık Bakanlığından kamu personeli seçme sınavı puanıyla yapacağı personel alımı ilanını beklemektedir, mülakatla alımı kabul etmemektedir.

Kamubiz.com ÖZEL / ANKARA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum