Sağlık Bakanı Açıkladı! 2020'de Her Okula Bir Sağlık Görevlisi Verilecek

Sağlık Bakanı Açıkladı! 2020'de Her Okula Bir Sağlık Görevlisi Verilecek
Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı ortaklaşa projesi ile her okula bir sağlık görevlisi uygulaması geliyor. Proje ile okullardaki kazaların önüne geçilecek ve atama bekleyen sağlıkçılar için yeni kadrolar açılmış olacak. Uygulama 2020 yılına yetişecek.

Sağlık Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortak bir proje hazırladığını belirten Bakan Koca, “Okullarda bir sağlık personelinin mutlak olması gerektiğini düşünüyoruz. Özellikle belli kapasiteye ulaşmış her okulda bir sağlık personeli görev yapacak” diye konuştu. Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek olan sağlık personelleri, okullardaki kazalara ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini anında alarma geçirecek. 

UYGULAMA 2020’YE YETİŞİR

Çalışmaların aralıksız sürdüğünü ve projenin 2020-2021 eğitim-öğretim döneminde hayata geçeceğini belirten Bakan Koca, “Planlamayı Milli Eğitim Bakanlığı’ndaki arkadaşlarla birlikte yapıyoruz. Uygulama için en fazla 1 yıl var. O kadar süreceğini bile düşünmüyorum. Önümüzdeki eğitim öğretim yılına yetişir.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum