Sağlık Bakanı personel atama çalışması yapıyor

Sağlık Bakanı personel atama çalışması yapıyor
Sağlık Bakanlığının bazı kanun maddelerindeki değişiklik teklifi üzerine, Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül'ün,'Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapmak isteyen hemşire, sağlık görevlisi, acil tıp ve sağlık bakım teknisyenleri ek atama bekliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sormak istiyorum: Sağlık çalışanı gençlerimiz için atama yapılacak mı?' sorusuna AK Parti'den açıklama geldi.

AYDIN MİLLETVEKİLİ SÜLEYMAN BÜLBÜL'ÜN BUGÜNKÜ (14.11.2018) TBMM KONUŞMASI: Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev yapmak isteyen hemşire, sağlık görevlisi, acil tıp ve sağlık bakım teknisyenleri ek atama bekliyor. Hastanelerde kadro eksikliği nedeniyle verilen hizmette büyük aksamalar yaşanıyor. Yetersiz personel sayısı, hâlihazırda çalışan sağlık emekçilerinin omuzuna yoğun çalışma saati ve fazla mesai olarak yükleniyor. Bu durumda 600 bine yakın mezun gencimiz boşta bekliyor hem de sağlık personelimiz yıpranmış oluyor. KPSS’den yüksek puan alan gençlerimiz bile “Acaba atanacak mıyım?” korkusuyla yaşıyor. Hem sağlık hizmetlerinin aksamaması hem de gençlerimizin hak ettiği kadroyu alabilmesi için sağlık çalışanlarına acilen istihdam yaratılması gerekiyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sormak istiyorum: Sağlık çalışanı gençlerimiz için atama yapılacak mı?

SAĞLIK, AİLE, ÇALIŞMA VE SOSYAL İŞLER KOMİSYONU SÖZCÜSÜ AHMET DEMİRCAN'IN CEVABI:

Sayın Bülbül ek atamayla ilgili ve personel yetersizliğiyle ilgili bir tespit ve aynı zamanda soru sordular. Evet, Türkiye’de sağlık alanında personel açığımız var. OECD ülkeleri ve Avrupa ortalamasının gerisindeyiz. Gerek hekim açığımız var gerekse de çalıştırdığımız sağlık personeli açığımız. Ama bu açıkları kapatabilmek için Türkiye’nin önemli bir gayretinin olduğunu da unutmayalım. Mesela geçtiğimiz yıl KPSS’yle 27 bin sağlık personeli aldık. Bu 27 bin sağlık personeli içerisine ihtiyaca göre hemşire, ebe, sağlık teknikeri ve teknisyenlerinden oluşan bir kadro atandı. Yeter mi? Yetmez. İnşallah bu sene, Sayın  Bakanımız bu konuda gereken personel çalışmasını yapıyor, bütçede verilen  kadrolar kadar alacaktır
 

Kamubiz.com Özel Haber / ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum