Sağlık Bir-Sen, Evde Bakım Hizmetleri Mezunlarına Kadro Talep Ediyor

Sağlık Bir-Sen, Evde Bakım Hizmetleri Mezunlarına Kadro Talep Ediyor
Evde Hasta Bakımı bölümü’nden mezunları 2020 yılında Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığından kadro bekliyorlar. SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI Hasan ÖNÜR'ün Evde Bakım Mezunlarına yönelik yaptığı açıklama şu şekilde:

Şu geçirdiğimiz zor günlerde görev verilmesi elzem olan meslek grubu da Hasta Bakım Mezunları olduğunu düşünüyoruz.

EVDE BAKIM HİZMETLERİ MEZUNLARI GÖREV BEKLİYOR

Bu zamana kadar Hasta bakım hizmetleri bölümünden mezun olanlar görev tanımlarının yapılamadığı gerekçesi ile atanamıyor ve işsiz kalmakta idiler. Şimdiye kadar bunların istihdam edilecekleri kadrolara ebe, hemşire, ve sağlık memurları geçici görevlendirilme yapılmaktadır.

Böyle olunca da haliyle hem geçici görevlendirilmeye giden hemde geçici görevlendirmelere gidenlerin yerini dolduran personeller mağdur olmakta,gidenlerin yerlerinde aksaklık olmasın diye yerlerine verilen iş arkadaşlarının iş yükü artmaktadır. 

Bu zamana kadar atama yapılmadığından hem atanamayanlar hemde mevcut çalışan sağlık personelleri mağdur edilmektedir.

Bizde geçirdiğimiz bu zor günlerde yetkililere sesleniyoruz 

Gün tamda Evde Hasta Bakım Hizmetleri Bölümünden mezunların istihdamını yapma zamanıdır. 

En azından, az nüfusa sahip illerden başlayarak tüm illere personel ataması yapılması gerekmektedir. 

Atamaları yapılarak bu bölümden mezun olanlar, hastanedeki yatan hastalara baktırılabilir ve böylece diğer mevcut çalışan sağlık personelleri kendi işleri yaptırılıp mağdur edilmemiş olurlar.

Sonuç olarak Evde Bakım Mezunları atandığında bu bölümden mezun olanlar mağduriyetleri giderilecek ve diğer sağlık personellerinin de fazla iş yükü kalmayacaktır.

Hasan ÖNÜR/ SAĞLIK BİRSEN GENEL BAŞKANI

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.