Sağlık çalışanlarına 1 maaş ikramiye verilsin

Sağlık çalışanlarına 1 maaş ikramiye verilsin
Koronavirüs nedeniyle gece gündüz çalışan sağlık personeline ikramiye ve ek ödeme verilecek mi? Sağlık çalışanlarına en az 1 maaş ikramiye verilmesi Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından hızla değerlendirilmesi talep edildi.

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, CHP Koronavirüs İzleme Komitesi toplantısının ardından alınan kararları açıkladı. Özel, atanamayan sağlıkçıların atanması ve sağlık çalışanlarına en az bir maaş ikramiye verilmesi gerektiğini söyledi.

“SAĞLIKTA ŞİDDET YASASI ÇIKARILMALI”

Atanamayan 620 bin sağlıkçı olduğunu belirten Özel, “Bu sene 14 Mart'ın ana teması sağlıkta şiddet yasasıydı. Sağlıkçılar en önemsedikleri bu yasa için geçtiğimiz Pazar günü yapacakları mitingleri, salgınla mücadele ettikleri için samimiyetle iptal ettiler. Meclis çalışacaksa, sağlıkçılara psikolojik bir destek, önemli bir kazanım olması açısında, siyasi partiler ittifakla bu yasayı çıkarmalıdır” dedi. 

“EN AZ 1 MAAŞ İKRAMİYE VERİLSİN”

 Sağlık ordusunun güçlendirilmesine ihtiyaç olduğunu söyleyen Özel, sözlerini şöyle sürdürdü; *Bu aşamada atanmamış sağlık personelinin önemli bir kısmının atanması için büyük bir fırsatla karşı karşıya olduğumuzu, buna da ihtiyacımızın olduğunu ifade ediyoruz.

Fazla çalışmaları, ekstradan katlanmak durumunda kaldıkları masrafları telafi etmek üzere sağlık çalışanlarına ek ödemeler yapılmalı, bu süre içinde sağlık çalışanlarına en az 1 maaş ikramiye verilmesi de Sağlık Bakanlığı ve Maliye Bakanlığı tarafından hızla değerlendirilmelidir.
sözcü

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
4 Yorum