Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge Bakan'a soruldu

Sağlık çalışanlarına 3600 ek gösterge Bakan'a soruldu
Sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi hususunda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin önlenmesine ve sağlık çalışanlarının özlük haklarının ve çalışma koşullarının iyileştirilmesine yönelik Bakanlık çalışmalarına ilişkin 10 Aralık 2019 tarihinde soru önergesi verildi.

Sağlık çalışanlarının özlük haklarının iyileştirilmesi ve sağlıkçılara 3600 ek gösterge konularında soru önergesi verildi. Sağlıkçıların hakları hakkındaki soru önergesi Sağlık Bakanı Fahrettin Kocay’a sunuldu. 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıda yer alan sorularımın Anayasa'nın 98. Maddesi ve TBMM iç tüzüğün 96.ve 99. Maddesi gereğince Sağlık Bakanı Fahrettin KOCA tarafından yazılı olarak cevaplanmasını arz ederim. (05.12.2019) 
Dr.Tuba VURAL ÇOKAL /Antalya Milletvekili 

Ülkemizde sağlık hakkı, Anayasa'da güvence altına alınmış sosyal haklardandır. Vatandaşlarımızın sağlık hizmetlerini verimli ve sorunsuz bir şekilde kullanabilmeleri için tüm sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarının iyileştirilmesi gerekmektedir. 

Aynı zamanda sağlık çalışanlarının hasta ve hasta yakınları tarafından şiddet ve darpa uğraması sağlık çalışanları tarafından çok büyük güvenlik zaafi endişesi yaratmaktadır. Sağlıkta şiddet vakaları da bir an önce son bulmalıdır. 

Bu bağlamda; 

1) Son on yedi yılda gerçekleşen sağlıkta şiddet vakalarının sayısı kaçtır? Bu sayının yıllara göre dağılımı nedir? Bahsi geçen sayılarda bir artış var ise bakanlığınız bu hususu hangi nedenlere dayandırmaktadır? 

2) Sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin son bulması için caydırıcı ve önleyici tedbirlerin alınabilmesi hakkında bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Var ise bu çalışmalarınızın içeriği nelerdir? 

3) Sağlık çalışanlara uygulanan şiddet vakalarının nedenlerini araştırma hususunda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? Var ise bakanlığınız bu nedenleri hangi gerekçelere dayandırmaktadır? 

4) Sağlık çalışanlarının özlük hakları ve çalışma koşullarını iyileştirilmesi hususunda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 

5) Sağlık çalışanlarının ek göstergelerinin 3600'e yükseltilmesi hususunda bakanlığınızın bir çalışması var mıdır? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum