Sağlık personeli alımı için TBMM'ye soru önergesi verildi

Sağlık personeli alımı için TBMM'ye soru önergesi verildi
Bakan Fahrettin Koca’nın cevaplaması için TBMM’ye sağlık atamaları soru önergesi verildi. Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından cevaplandırılması için Cumhuriyet Halk Partisi Niğde Milletvekili Sayın Ömer Fethi Gürer tarafından 1 Nisan 2019 da TBMM'ye soru önergesi verildi.

Sağlık Personeli Alımı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya Soruldu. Sağlık Bakanı Ahmet Demircan’a 2019 yılında sağlık personeli alımı olup olmayacağı soruldu. 1 Nisan 2019 da  CHP tarafından TBMM’ye verilen soru eyüp araç kiralama önergesinde atama bekleyen sağlık personeli için yeni alım olup olmayacağı soruldu.

4 yıl Sağlık Meslek Lisesi, Tıbbi Sekreterlik ve 2 yıl Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Tibbi Dokümantasyon ve Sekreterlik programında öğrenim gören, mezun sayısı 130.000'e ulaşmıştır. Sağlık alanında; Anatomi, Fizyoloji, Tıbbi Terminoloji, Hastalıklar Bilgisi gibi birçok dersin eğitimini almış, staj uygulaması ile mesleğe ön adım atmış sağlık personelleri bulunmaktadır. 

Ancak taşeron ya da bir aylık sertifika kursları ile bu kişilerin yerine mesleğini elinden alan ve kriterlere uymayan personeller nedeniyle diplomalı sağlıkçılar mağdur olmaktadır. Aldıkları yüksek KPSS puanlarına rağmen bu kişiler atanamamaktadır. Bu adaletsizlik en başta Tıbbi Sekreterlik mesleğine ömrünün en güzel yıllarını veren 130.000 Tıbbi Sekreterin emeğinin karşılıksız kalmasının yanında yerlerine alınan insanların bu mesleğin tam eğitimini almadıkları için tıbbi kayıt hatalarıyla birlikte sağlıkta şiddet olaylarının artmasına yol açmıştır. 

1. Bu kişilerin mağduriyetlerinin son bulması adına, 2019 yılı içerisinde alınacak Sağlık Personeli kapsamında bu bölümlerde oluşan mezun sayısındaki yığılmayı önleyecek çalışmalarınız var mıdır?

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
1 Yorum