Sağlık Personeline Bayram İkramiyesi Talebi

Sağlık Personeline Bayram İkramiyesi Talebi
Güç koşullarda görev yapan ve mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye ödenmesini talep ettiklerini belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın ' Sağlıkçılara hem bayram ikramiyesi verilmesi hem de 3600 ek göstergenin yükseltilmesini çok önemsiyoruz.' dedi

Güç koşullarda görev yapan ve mağduriyet yaşayan sağlık çalışanlarına Ramazan ve Kurban bayramlarında birer maaş ikramiye ödenmesini talep ettiklerini belirten Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın  ' Sağlıkçılara hem bayram ikramiyesi verilmesi hem de 3600 ek göstergenin yükseltilmesini çok önemsiyoruz.' dedi

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA NEDEN İKRAMİYE VERİLMİYOR?

Anadolu Sağlık Sen Genel Başkanı Necip Taşkın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “100 Günlük Eylem Planı”nda sağlık çalışanlarını sevindirecek bir madde bulunmamasına üzüldüklerini söyledi.

SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerine iki bayram öncesinde ikramiye verilmesi kararını desteklediklerini, sağlık çalışanlarına da ikramiye ve 3600 ek gösterge verilmesini torba yasa da beklediklerini, ancak beklentilerinin büyük bir hayal kırıklığına dönüştüğünü belirten Taşkın, konuyla ilgili yaptığı yazılı basın açıklamasında şunları belirtti: “Doların yükselişi memurlara verilen zamları eritti. Piyasayı saran ekonomik sıkıntılar özellikle dar ve sabit gelirli olanları derinden etkiledi. Memurların yaşama koşulları daha da ağırlaştı. Ev kiralarının yükselmesi, elektrik, su, doğalgaz ve diğer tüketim maddelerinin fiyatlarının artması nedeniyle memurlar zorunlu ihtiyaç maddelerini karşılayamayacak duruma geldi. Enflasyon memur maaşlarını alıp götürdü. Önümüzde bir Kurban Bayramı var. Ne yazık ki memur kurban kesemeyecek durumda. Bu nedenle diyoruz ki çalışan memura kurban ikramiyesi verilsin. Memura verilecek nakdi yardım, memurun içinde bulunduğu sıkıntıyı biraz olsun hafifletecektir. Hatırlanacağı gibi memura ikramiye verilmesi ilk defa 2001 yılında Meclis’e verilen teklif ile gündeme gelmişti. Bu teklifin gerekçesi bugün de geçerlidir. 3 milyon memurun çektiği sıkıntılar görülmelidir.

Sayın Cumhurbaşkanı’nın “100 Günlük Eylem Planı”nı açıklarken memura bayram ikramiyesi ve 3600 ek gösterge verilecek müjdesini heyecanla bekledik ama ne yazık ki büyük bir hayal kırıklığı yaşadık. 3 milyon memura verilecek ikramiye bütçeye dokunmaz. Memurların insanca yaşayabilecekleri koşulların sağlanması Anayasal bir haktır.

Anadolu Sağlık Sen olarak, kamu çalışanı lisans mezunlarına 3600 ek gösterge verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Ek göstergenin yükseltilmesi hem maaşları hem emekli ikramiyesini hem de emekli maaşlarını etkileyen önemli bir unsurdur. Memurlar emekli olduktan sonra rahat bir yaşama kavuşmuş olmalıdır.

Özellikle sağlık çalışanları açısından hem bayram ikramiyesi verilmesi hem de 3600 ek göstergenin yükseltilmesini çok önemsiyoruz. Özverili bir şekilde görev yapan sağlık çalışanlarına bu iki kalem de yapılacak olan destek sevindirici olacaktır. Sayın Cumhurbaşkanı’nın bu konular da sağlık çalışanlarına vereceği müjdeyi heyecanla bekliyoruz.”

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.