Sağlık Sen'den sözleşmeli personele kadro, icap nöbeti ve döner sermaye açıklaması

Sağlık Sen'den sözleşmeli personele kadro, icap nöbeti ve döner sermaye açıklaması
Denizli İl Divan toplantısında konuşan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerektiğini belirterek, “Çalışanların sözleşme talebini yıllardır konuşuyoruz, artık konuşmaktan öte adımlar atılmalı ve gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak kadrolu istihdam modeli benimsenmelidir” dedi. Ayrıca Başkan Durmuş Erzincan ve ve Erzurum İl Divan toplantılarında yaptığı konuşmasında sağlık personelinin döner sermaye ve icap nöbeti sorunlarına değindi.

DÖNER SERMAYE AÇIKLAMASI

Döner sermaye adaletsizliğinin sağlık çalışanlarını giderek mağdur ettiğini belirten Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, “Sağlık çalışanlarının yüzde 70’i döner sermaye sisteminden payını alamıyor. Bu adaletsizlik çalışma barışına zarar veriyor. Emeğinin karşılığını alamayan sağlık

Sağlık-Sen Erzincan İl Divan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya katılan Genel Başkan Semih Durmuş, 7 yıldır döner sermaye sisteminin adaletsizliği doğurduğunu belirterek, “Döner sermaye sistemi sağlık çalışanlarının emeğini sömürüyor. Döner sermaye yönetmeliği adalet dağıtması için oluşturulmuştu ama bugün sağlık çalışanlarının emeğinin karşılığını vermiyor. Yıllardır insanımız için en kutsal görevi yapan insanların alın terinin karşılığını alamaması kabul edilebilir değildir. Yetkililer bir an önce adalet dağıtan sistemi hayata geçirmeli. Eğer sağlık çalışanının memnuniyetinin artması isteniyorsa çalışanların emeğinin karşılığı güvence altına alınmalı” dedi.

“İCAP NÖBETİ UYGULAMASINDA HAKSIZLIĞA SON VERİLMELİ”

Sağlık çalışanlarının icap nöbeti ücreti alamadığını dile getiren Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, bu uygulamanın akla ve vicdana uymadığını söyleyerek, “Bazı idareciler ücret ödenmemesine rağmen sağlık çalışanlarına icap nöbeti tutturuyor. Sağlık hizmetinin devam etmesi için icap nöbeti uygulaması devam edecekse çalışanların hakkı eksiksiz verilmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Erzurum İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, icap nöbeti tutan sağlık çalışanlarının haklarını alamadığını ifade ederek, “İhtiyaç halinde sağlık çalışanları evlerinden icap nöbeti için hastaneye çağrılıyor. Yasa çerçevesinde en fazla 120 saat icap nöbeti tutulması gerekirken bugün çalışanlar bu saatin üzerinde icap nöbeti tutuyor.  Sayıştay uzmanı tarafından verilmiş karara göre uzman doktor dışındaki çalışanlara icap nöbeti de tutturulamaz, icap nöbet ücreti de ödenemez hükmü var. Bakanlık bu görüşü dikkate alıyor ve sağlık çalışanlarına icap nöbet ücreti ödemiyor ancak sağlık çalışanları haklarını alamadıkları halde icap nöbeti tutmak zorunda bırakılıyor. İnsanımız için en kutsal görevi yapan sağlık çalışanlarının hakkı yenilmemeli, adalet herkes için eşit olmalı” ifadelerini kullandı

“KADROLU İSTİHDAM MODELİ BENİMSENMELİ”

Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, kamuda kadrolu istihdam modelinin esas alınması gerektiğini belirterek, “Çalışanların sözleşme talebini yıllardır konuşuyoruz, artık konuşmaktan öte adımlar atılmalı ve gerekli düzenlemeler bir an önce yapılarak kadrolu istihdam modeli benimsenmelidir” dedi.

Sağlık-Sen Denizli İl Divan toplantısında konuşan Genel Başkan Semih Durmuş, sözleşmeli personel uygulamasının çalışma barışına zarar verdiğini belirterek, “Kamu çalışanları arasında yaşanan ayırım çalışma barışını zedeliyor. 2011 yılında sözleşmeli personel uygulaması kaldırıldı ama daha sonra bu uygulamaya yeniden dönüldü. Biz sözleşmeli istihdam türünün sağlıklı bir istihdam türü olmadığını her fırsatta dile getirdik. Yapılan düzenleme ‘3+1 şeklinde çıkmalı’ diye ifade edilirken bunu ‘yetmez ama evet’ diyerek kabul ettik. Biz kesinlikle sözleşmeli istihdam türünü benimsemiş değiliz. Kamuda aynı işi yapan insanlar farklı haklara sahipler. Bu sürdürülebilir bir durum değil. Devlet istihdam modeli olarak kadrolu istihdamı benimsenmeli” diye konuştu.

“Adaletten Taviz Vermiyoruz”

Adaleti ve istişareyi en önemli değer olarak gördüklerini dile getiren Durmuş, hak mücadelesi verirken adaletten asla taviz vermediklerini belirtti. Sağlık çalışanlarının sorunlarını çözmek için yoğun çaba sarf ettiklerini ifade eden Durmuş, “Sağlık çalışanlarının hakları tam ve eksiksiz olarak ödenmelidir. Döner sermaye adaletsizliğinin son bulması gerekiyor. Adaletli bir döner sermaye sisteminin hayata geçirilmesini sağlamak temel önceliğimizdir” şeklinde konuştu.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
7 Yorum