TBMM'de Sağlık Personeli Ataması Hakkında Açıklama

TBMM'de Sağlık Personeli Ataması Hakkında Açıklama
Atama bekleyen sağlık personelinin talebi Meclis'te dile getirildi. İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Arslan Kabukçuoğlu TBMM Genel Kurulunda bugün yaptığı konuşmasında 2019 yılı sağlık personeli atamalarına değinerek, hemşire, fizyoterapist, acil tıp teknisyeni teknikeri, fizik tedavi teknikeri, tıbbi sekreter, ameliyathane teknikeri gibi on dokuz ayrı meslek alanında atama bekleyen gençlerin sesinin duyulmasını istedi.

ARSLAN KABUKCUOĞLU (Eskişehir) – Ülkemizde devletinin “İhtiyacım var.” demesine güvenerek eğitim görmüş, mezun olduktan sonra da Sağlık Bakanlığının kadro açmaması veya çok düşük miktarda kadro açması nedeniyle atama bekleyen yüz binlerce gencimiz işsizdir. Sağlık Bakanlığının hemşire, fizyoterapist, acil tıp teknisyeni teknikeri, fizik tedavi teknikeri, tıbbi sekreter, ameliyathane teknikeri gibi on dokuz ayrı meslek alanında atama bekleyen bu gençlerimizin sesini artık duymasını, bu gençlerimizin en azından hepsini istihdam edemese bile istihdam sayısını kabul edilebilir bir düzeye çıkarmasını ve “Bakanlık sesimizi duydu, alımları ciddi rakamlara ulaştırdı, bu sefer yerleşemezsem bile bir dahaki alımda da mutlaka bana sıra gelecektir.” ümidini vermesini istiyorum.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.