Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesine ilişkin soru önergesi

Vekil ebe ve hemşirelere kadro verilmesine ilişkin soru önergesi
Özlük hakları olmaması nedeniyle yaklaşık 9 yıldır büyük bir mağduriyet yaşayan 863 Vekil Ebe-Hemşire artık özlük haklarına kavuşmak ve bir an önce kadrolu olarak atanmak istemektedirler. Büyük bir özveriyle çalışan 863 Vekil Ebe-Hemşireye kadro verilmesine yönelik bakanlığınızca yapılan bir çalışma ver mıdır? 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Sağlık Bakanı Sayın Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. Dr. Mehmet GÖKER Burdur Milletvekili 

02 Kasım 2011 tarihli Resmî Gazetenin Mükerrer sayısında yayınlanan 663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname marifetiyle meslekte 1 yılını dolduran Vekil Ebe-Hemşireler kadroya alınmış ancak 1 yılını henüz doldurmamış diğer Vekil Ebe-Hemşireler kadroya alınmamıştır. 

Yaşanan söz konusu bu durum nedeniyle Sağlık Bakanlığı bünyesinde Vekil Ebe-Hemşire olarak çalışan 863 personel, kadro alamadıkları için büyük sıkıntı içindedir. Bakanlık bünyesinde bütün saha çalışmalarında görev alan kadrosuz Vekil Ebe-Hemşireler 20 gün yıllık izin ve 30 gün rapor haricinde hiçbir özlük hakkına sahip olmadan görev yapmaktadırlar. 

Özlük hakları olmaması nedeniyle yaklaşık 9 yıldır büyük bir mağduriyet yaşayan 863 Vekil Ebe-Hemşire artık özlük haklarına kavuşmak ve bir an önce kadrolu olarak atanmak istemektedirler. 

Bu bilgiler ışığında; 

1- Büyük bir özveriyle çalışan 863 Vekil Ebe-Hemşireye kadro verilmesine yönelik bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır? 
2- Eğer yoksa, böyle bir çalışma başlatılması ve 663 sayılı KHK mağduru Vekil Ebe Hemşirelere kadro verilmesi hususunda düşünceleriniz nelerdir?

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum