100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı var! İstihdam konusundaki engeller ortadan kaldırılmalı

100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı var! İstihdam konusundaki engeller ortadan kaldırılmalı
SOHEP Başkanı Metehan Karataş, Türkiye'de 100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı olduğunu ve istihdamları konusundaki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

SOHEP Başkanı Metehan Karataş, Türkiye'de 100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı olduğunu ve istihdamları konusundaki engellerin ortadan kaldırılması gerektiğini söyledi.

Hacettepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Cemal Güzel, sosyal hizmet uzmanlarına, insanların sosyal haklarını koruyacak çalışmaların içerisinde olmalarından dolayı büyük görev düştüğünü belirtti.

Sosyal Hizmet Toplulukları Etkileşim Platformunca (SOHEP) düzenlenen "Sosyal Hizmet İstihdam Zirvesi", Hacettepe Üniversitesi Kültür Merkezi'nde başladı. Zirveye, Türkiye ve KKTC'deki üniversitelerin sosyal hizmet bölümü öğrenci topluluk başkanları ve temsilcileri ile akademisyenler ve çeşitli bakanlıklarda görev yapan sosyal hizmet uzmanları katıldı.

Açılışta konuşan Prof. Dr. Güzel, sosyal hizmetlerin pek çok alanla iç içe olduğunu, toplantıya konu olan sorunun buradan kaynakladığını söyledi.

Güzel, "Siz öyle bir mesleğin üyesi olacaksınız ki çalışma alanlarınızı düşündüğümüzde yerine göre anne baba, yerine göre de evlat olacaksınız. Her bireyin kendi başına halledemeyeceği sorunları çözmek, onların iyi hale gelmesini sağlamak temel göreviniz. Oldukça önemli bir işiniz var." dedi.

Sosyal hizmet uzmanlarına, insanların sosyal haklarını koruyacak çalışmaların içerisinde olmalarından dolayı büyük görev düştüğünü dile getiren Güzel, "Dünyanın genç nüfusa sahip önde gelen ülkelerinden birisiyiz. Gençlerin okuması gerekiyor elbette. Bu mezunların iş bulma alanı ise genç nüfusa oranla oldukça kısıtlı. Devletimiz son 10 yılda önemli aşamalar katetti ama yapmak istediğimiz, bu makası, aradaki farkı daraltmaya çalışmak." diye konuştu.

Zirvede sunulacak önerilerle önemli sorunların çözümünün önünün açılacağını vurgulayan Güzel, toplantıya katkı sunanlara teşekkür etti.

- "Amacımız sosyal hizmetin doğru şekilde tanıtımını yapmak"

SOHEP Başkanı Metehan Karataş ise zirveyi Türkiye'de ilk kez gerçekleştirdiklerini belirtti.

Son yıllarda sosyal hizmet uzmanlarının ciddi sorunlar yaşadığını ifade eden Karataş, "Herkes birbirinin meslek alanına müdahelede bulunuyor. Sosyal hizmet uzmanlığında da aynı şey geçerli. Bu zirveyle amacımız sosyal hizmetin doğru şekilde tanıtımını yapmak ve istihdam konusundaki engelleri ortadan kaldırmak." dedi.

TÜİK'in 2016-2017 verilerine göre, Türkiye'de 100 bin sosyal hizmet uzmanı açığı bulunduğunu dile getiren Karataş, bu açığın kapanması için ilgili kurumlarla iletişim halinde olduklarını söyledi.

Karataş, zirvenin sonunda hazırlayacakları sonuç bildirgesini ilgili kurumlara ileteceklerini kaydetti.

Dört oturum halinde devam edecek zirve, yarın sona erecek

AA

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.