2010 KPSS Mağdurları Umutla Bekliyor

2010 KPSS Mağdurları Umutla Bekliyor
KPSS sadece bir sınav değildir. Kpss bir emektir. Biz o sınava girmek önce defalarca sınavlara girdik üniversite okuduk gurbete düştük yıllarca ama atanmak için artık son bir engel kalmıştı önümüzde o da kpss sınavı kimi çocuğundan çaldı zamanı ders çalıştı kimi “kirası az olsun dershane parasını nasıl öderim değilse deyip bodrum katlarda oturdu.”

Kimisi gündüzleri ekmek parası kazanmak zorundaydı onlarda mecburen geceleri çalıştı Sabahlara kadar. Kan çanağı gözlerle gittiler işe...

Herkesin zorluğu ve çilesi bitmiş sınav iyi geçmiş yüksek netler yapılmıştı. Ama sınav açıklanınca kara bulutlar çöktü üzerlerine çünkü almaları gereken puanlar gelmemişti. Kopyacılar standart sapmayı saptırmış emekçinin hakkını gasp etmişti. 

PEKİ ya sonra   

Adalet için tam 6 yıl bekledik ve 2006 yılında mahkeme kararı ile sınav iptal edildi. Sınav iptal edildi edilmesine ve aradan da 2 yıl geçti ama biz hala hakkımız olanı alamadık.
 
Biz hakkımızı alabilmek için ankara idare mahkemesine toplu olarak dava açtık ama bir arkadaşımız dava açıldıktan 29 gün sonra red aldı ve ardı sıra redler geldi. Red gelen tum arkadaşlarımız temyize gitti ve  davası şu anda ankara bölge idare mahkemesinde devam ediyor. Iç hukukda hakkımızı alamazsak emeklerimiz karşılığı için çalınan haklarımız ve yıllarımız için Avrupa İnsan Hakları mahkemesine gitme kararı aldık. Lakin bizim dileğimiz bu değil biz hakkımızı devletimizden istiyoruz. Devlet büyüklerimiz defalarca 2010 kpss mağdurları için mağduriyetlerin giderileceği ile ilgili söylemlerde bulundular fakat daha bir gelişme olmadı.

 Hükümetimiz ve sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN  tüm mağduriyetler giderilecek bekleyin dediler ve bizde sabırla bekliyoruz.

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.