2019 ASDEP personel alımı Bakan Selçuk'a soruldu

2019 ASDEP personel alımı Bakan Selçuk'a soruldu
2019 ASDEP personel alımı TBMM gündeminde. ASDEP olarak adlandırılan programın kapsamı ve program için yapılacak istihdamlara ilişkin yazılı soru önergesi TBMM Başkanlığına sunuldu. 2018 yılında ASDEP için istihdam yapılmış mıdır? 2019 yılında istihdam yapılması planlanmakta mıdır? ASDEP'te çalışacak mezunlar hangi bölümlerden seçilecektir?

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 
Aşağıdaki sorularımın Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından Anayasa'nın 98'inci ve TBMM İçtüzüğünün 96'ıncı ve 99'uncu maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Tuma Çelik / Mardin Milletvekili 

Aile Sosyal Destek Programi (ASDEP) için 2016 ve 2017 yılları içerisinde 3000 kişinin özel hizmet alımı yoluyla istihdam edildiği bakanlık sayfasında belirtilmektedir. 2016 yılı için dönemin bakanı Sema Ramazanoğlu tarafından ASDEP’e sosyolog ve psikologların istihdam edileceği söylenmişse de sonrasında sosyal hizmet, çocuk gelişimi, psikoloji, sosyoloji, rehberlik ve psikolojik danışmanlık, aile ve tüketici bilimleri gibi alanlardan istihdamlar yapıldığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın web sitesine yansıtılmıştır. Eski Bakan Fatma Betül Sayan Kaya “2018 yılında da 3000 ASDEP personelini istihdam etmeyi planlıyoruz” demiştir. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ise seçim sürecinde 4000 kişinin istihdam edileceğini belirtmiştir. Yine 2018 yılında yapılacak istihdamlar için gerek sosyal medyada gerekse çeşitli sitelerde (asdep.org) birbirinden farklı rakamlar ifade edilmektedir. Son zamanlarda ilgili alanlardan mezun olan ve uzun süredir işsiz olan yurttaşlarımızdan 2018 yılında ASDEP'e istihdam yapılmadığını ve işsizliğin arttığının şikâyetlerini almaktayız. Ayrıca Bakan bütçe görüşmeleri sırasında Aile Sosyal Destek Programı ile bugüne kadar 1 milyonu aşkın haneye ulaşıldığını ve 2019 yılında bu sayının 2 milyonu aşacağını belirtmiştir. 

Bu bağlamda; 
1)
ASDEP olarak adlandırılan program hangi çalışma alanlarını ve hizmetlerini kapsamakta/sunmaktadır? Programın ilgilendiği çalışma alanları netlik kazanmış mıdır? 

2) ASDEP istihdamları hangi kriter ve yöntemle yapılmaktadır? İllerdeki istihdam sayısı neye göre belirlenmektedir? 

3) İstihdamlar konusunda neden birbirinden farklı açıklamalar gelmektedir?

4) 2018 yılında ASDEP için istihdam yapılmış mıdır? Yapılmışsa, kaç kişi ve hangi alanlar için yapılmıştır? Yapılmamışsa, neden yapılmamıştır? 2019 yılında istihdam yapılması planlanmakta mıdır?

5) ASDEP'te çalışacak mezunlar hangi bölümlerden seçilecektir? 

6) ASDEP olarak adlandırılan programın kadına bakış açısı nedir? Bu programda neden özellikle aile vurgusu yapılmaktadır?

7) Bakanlığınız sosyal ve ekonomik hakları güçlendirmek için herhangi bir çalışma yapmakta mıdır? Yapıyorsa, bunlar nelerdir?

8) ASDEP için bahsi geçen 1 milyonu aşan hane hangi yöntemle belirlenmiştir?

Kamubiz.com ÖZEL /ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
5 Yorum