(3183) Önlisans İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunları Atanamıyor!

(3183) Önlisans İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunları Atanamıyor!
3183-Önlisans İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunları her atama döneminde hayal kırıklığı yaşadıklarını, mezun sayısının 50 binleri bulduğunu ifade ederek merkezi atama döneminde mağduriyetlerinin giderilmesini beklemektedir. Adayların sitemize gönderdiği talepleri yayımlıyoruz.

Bizler Önlisans  İnsan Kaynakları yönetimi Bölümü (Kod:3183) mezunları olarak her atama döneminde özellikle 2017 /1 de en çok mağdur edilen bolum olduk. İnsan kaynakları yönetimine merkezi atamada kadro açılmadığı gibi açıktan atamalarda da bölümümüzle alakalı atama göremiyoruz. 


Her atama döneminde hayal kırıklığı yaşıyoruz


2014 ten beri 4 yıldır insan kaynakları yönetimine kadro açılmıyor. Mezun sayısı her gecen gün artan insan kaynakları yönetimine 2017/1 merkezi atamasında ortaksız 4 ortaklı olarak da 14 olmak üzere toplamda 18 kadro verilmiştir. Ortaklı kadrolarda bizle ilgisi olmayan bilgisayar programcılığı,  büro yönetimi ve personel isimli bölümlerle ortak verilmiştir. Biz sesimizi duyurmak adına gerekli yerlere sürekli başvurmamıza rağmen istediğimiz sonucu bir turlu elde  edemedik. Çok nitelikli bir bölüm olmamıza rağmen bize neden kadro açılmıyor. Kurumlardaki personel daire başkanlıklarına kimler atanıyor. 


Biz bu bolumu boşuna mı okuduk?


Atama yapmayacaklarsa bu bolum neden hangi amaçla açılmış. Her atamada diğer bölümlere fazla bir şekilde bize gelince  bir, iki ,üç kişi kadro veren devlet personel başkanlığının insan kaynakları yönetimi bölümüne kasti nedir? Artık bos yere umut etmekten yorulduk. Bizim tek isteğimiz insan kaynakları yönetimine ortaksız yeterli sayıda  kadro verilmesi. Mezun sayısı 50 bini geçti her gecende gün de artıyor. İnsanlar bu bölümde atama var sanıp bir de ikinci üniversite olarak okuyorlar. Ne yazık ki atamaları çok dusuk.2016 puanıyla 2016/2  atamasında 6 kişi atandı ve taban puan 85.66 kaldi.2017/1 atamasında 4 kişilik alımla taban puanımız yine düşmeyecek. Tapu emlak yönetimi sosyal güvenlik gibi bölümlerin ataması 60 a kadar düşerken insan kaynakları yönetimi 85 ustu zor atanıyor atanamıyoruz. 


Bakanlıklar alım yapıyor fakat  alımlarda bizim boluma kimse yer vermiyor. Lütfen kamu kurumları üniversitelerimiz bakanlıklarımız insan kaynakları yönetime kadro açsın sunu bilsinler ki  İnsan Kaynakları yönetimi mezunları öncelikle kurum içi personel ile ilgili tüm çalışmalara hâkim, bilgisayarı, İş Kanunu ve mevzuatı son derece iyi bilen, veri girişlerini yapabilecek ve stajlarımızı bile bu doğrultuda yaptığımız için hemen hemen tüm masa başı işleri rahatlıkla kavrayabilecek yegâne mezunlarız. Dolayısıyla hemen her kurumda çalışabileceğimize ve faydalı olabileceğimize inanıyoruz. Bu yüzden bizi tercih ederken tereddütte kalmasınlar. Bizim tek isteğimiz   sonraki atamalarda  İnsan kaynakları yönetimi mezunlarına   ortaksız yeterli sayıda kadro verilmesi. Lütfen birileri artık sesimizi duysun ve mağduriyetimiz giderilsin.
 

İnsan Kaynakları Yönetimi Mezunları/Kamubiz.com ÖZEL

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
3 Yorum