60 bin memur ve personel alınacak! PTT, KYK, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı başvurular 2019

60 bin memur ve personel alınacak! PTT, KYK, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı başvurular 2019
60 bin memur ve personel alım başvurusu nasıl yapılır? PTT, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı personel alım şartları neler? 60 bin memur ve personel alım başvurusu nasıl yapılır? PTT, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı personel alım şartları neler? Milyonlarca vatandaşın yakından takip ettiği iş ilanlarında önemli gelişme. Her yıl binlerce kişiye iş umudu olan memur alımlarına ilgi oldukça yoğun. PTT, Sağlık Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı memur-personel alımları yapacak. Peki hangi kurum kaç memur alaca

Türkiye'de kurumlar personel ihtiyacını gidermeye devam ediyor. Personel ihtiyacı olan kurumlar işe alımlara başladı. Toplamda 69 bin personel ve memur alımların da kontenjanlar ve şartlar belli olmaya başladı. PTT, İçişleri Bakanlığı, KYK, Sağlık Bakanlığı, Orman Bakanlığı, Adalet Bakanlığı gibi kurumlar personel alımı yapacak. İşte kurum kurum personel ve memur alımları.

Adalet Bakanlığı 17 bin personel alıyor

Adalet Bakanlığı tarafından duyurulan ilanda; Mübaşir, İcra Katibi, infaz koruma memuru, Zabıt katibi, teknisyen, tekniker ve sağlık personeli gibi farklı birçok alanda istihdam edilmek üzere, 17 bin personel alınacağı bildirildi.

Aile Bakanlığı 4 bin personel alımı ilanı verdi

2018 yılında ertelenen Aile Bakanlığı personel alımı için, 2019 yılında yeniden ilan verildi. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmet Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, 2018 yılında ertelenen personel alımlarının 2019 yılı içerisinde gerçekleşeceğine yer verildi.

Orman Bakanlığı 5 bin personel alımı

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından, Tarım ve Orman Bakanlığı 2019 yılı personel alımları açıklandı. Bakanın yaptığı açıklamaya göre 2,700 Orman Muhafaza Memuru, 300 şoför, 800 memur, 1,200 Orman Mühendisi alınacağı duyuruldu. Toplamda 5 bin personel alacak bakanlık, bu yıl içerisinde alımları tamamlamayı planlıyor.

Sağlık Bakanlığı 29 bin 600 personel alımı ilanı verdi

2019 yılının farklı dönemlerinde kısımlar şeklinde alınması planlanan Sağlık Bakanlığı Personel alımları, toplamda 29 bin 600 kişiyi istihdam edecek. 2018 yılında personel alımının gerçekleştiği aylar olan Mayıs ve Haziran döneminde, ilk personel alımlarının gerçekleşeceği tahmin ediliyor.

İLK ATAMA HAZİRAN'DA VE İLK ATAMA 20 BİN KİŞİ OLACAK!

Sağlık Profesyonelleri Platformu Kurucusu Aras Ali Altıntaş tarafından yapılan açıklamada son 10 yılın en yüksek miktarda atamasının yapılacağını ve bu atama sayısının ise 30 bine yakın olacağını ifade etti. 30 bine yakın sağlık personeli alımında ilk tercihlerin Haziran ayında alınacağını belirtti. Atamalar ile ilgili bilgi Sağlık Bakan Yardımcıs Muhammet Güven'den geldi. Bakan Yardımcısı Muhammet Güven ilk tercihlerin Haziran ayında yapılacağını ve 30 bine yakın büyük alımda en fazla sayının ilk tercihlerde atanacağı bilgisine yer verildi. İlk tercihlerde atama sayısının en az 20 bin olacağını da ekledi.

KYK 1000 kişi alacak

Kredi ve Yurtlar Kurumu ise, 2019 yılı içerisinde 1000 personel almayı planlıyor. Buna göre 2019 yılının ilk 6 ayında başlayacak personel alımlarının, kısa sürede tamamlanması hedeflenmektedir.

PTT 5 Bin Personel alım ilanı verdi

PTT bünyesinde istihdam olmak isteyenlere müjde niteliği taşıyan habere göre, PTT farklı kadrolarda istihdam edilmek üzere toplamda 5 bin personel alacağını duyurdu. PTT uzman yardımcısı, farklı alanlar için Mühendis, Mimar, Avukat, farklı alanlarda Tekniker, Büro ve Gişe Görevlisi alanlarının yanı sıra, farklı birçok alanda toplamda 5 bin kişinin alınması planlanıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü 10 bin polis alacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun yapmış olduğu açıklamalara göre, Eylül ayrı içerisinde 10 bin polis alınacak. 24. Dönem POMEM polis alımı sonrasında 25. Dönem POMEM polis alımı için müjde verilse de, henüz 10 bin polis alımı ne zaman yapılacak net bir tarih belirlenmedi.

a haber

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.