Atama bekleyen İnşaat Mühendislerinin 2000 kadro için mücadelesi

Atama bekleyen İnşaat Mühendislerinin 2000 kadro için mücadelesi
KPSS'den aldıkları yüksek puanlarla atama bekleyen ve kariyerlerini kamuda devam ettirmek isteyen İnşaat Mühendislerinin 2 bin atama talebi twitterda gündeme oturdu.

Yaklaşık 40 bin memur adayına sadece 100 civarı kadro açılması inşaat mühendislerinin mağduriyetini artırmakta. Merkezi atamalarda bu mağduriyetin giderilmesi ve Türkiye’nin temellerinin sağlam atılması için İnşaat Mühendisleri atama kadroların artırılmasını beklemektedir. Öte taraftan belediyelerin personel alımlarında KPSS puanını kıstas almayıp mülakat yapması tepki çekmektedir. Bu iki durum da İnşaat Mühendislerini umutsuzluğa düşürmektedir. Adaylar en adil ve yansız olan KPSS puanına göre merkezi atama istemektedir.

İşte talepleri;

#inşaatmühendisleri2000atama belediyeler de puanla alsın gizli kapaklı alım yapmasın ilana bile çıkılmadan alım yapılıyor inanin bu böyle hemde çok fazla biz yüksek puan alıp atanma umuduyla beklerken o insanlar emeksiz bir yerlere geliyor bu kul halkına dur diyin @suleymansoylu


Yaklaşık 16 aydır özelde çalısyorum hem hakedis mühendisi hem muhasebeci hem formen hem makina formeni hem de el ayak işleri meslegimizi geri istiyoruz.


#inşaatmühendisleri2000atama ekonomi inşaat üzerine kurulu ama mühendisi boşta geziyor

DEĞERLENDİRME:

Özel sektörün ağır şartlarına dayanamayıp her türlü zorluğu göğüsleyip sınava girip çok yüksek puan alan İnşaat Mühendisi memur adayları hükümetten ;

1) Merkezi alımdan çıkartılan kamu kurumlarının tekrar merkezi alıma dönmesi

2) Hakkı olan kadroları adil şekilde dağıtıp mağduriyetlerinin giderilmesi

3) İhtiyaç olan kadroların Maliye tarafından kısılmamasını

Kamubiz.com ÖZEL

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.