Atama bekleyen orman mühendisleri Meclis'te basın açıklaması yapmaya hazırlanıyor

Atama bekleyen orman mühendisleri her platformda seslerini duyurmaya çalışsa da yetkililerin görmezden gelmesinden yakınıyorlar. 2016'da yapılan sadece 10 kişilik skandal alım 10.000'den fazla atama bekleyen orman mühendisinde büyük hayal kırıklığı yaratmıştı.

2017'de referandum öncesinde haklı olarak sadece 500 kadro isteyen orman mühendisleri sosyal medyada büyük yankı uyandırmalarına rağmen yetkililerin sorumsuz davrandığına inanıyor. Geçtiğimiz günlerde tüm kamuoyuna  durumlarını ifade eden 'Orman Mühendislerinin yetkililere serzenişidir' adlı bildiriyi yayınlamışlardı. Bu süreçte Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu konuyla ilgilenmek bir yana yine sessiz kalmayı tercih etmiş, milletin evladı atama bekleyen binlerce genç mühendisin referandum öncesinde tepkisine neden olmuştur. Yakın zamanda Meclis'te basın açıklaması yaparak başta Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'nu ve diğer yetkilileri protesto etmeye hazırlanıyorlar. Kamuoyunun konuyu takip etmesinin yanı sıra birçok muhalefet parti milletvekili konuya müdahil olduğunu beyan etmiştir.

Kamubiz.com Özel Haber

KAMUBİZ.COM TIKLA TAKİP ET