Biyologlar için ayrılan kadro sayısı artırılacak mı?

Biyologlar için ayrılan kadro sayısı artırılacak mı?
Bakanlığın yapacağı personel alımında biyologlar için ayrılan kadro sayısının artırılması önerisine ilişkin hazırlanan yazılı önerge 7 Nisan 2020'de TBMM'ye sunuldu.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA 

Aşağıdaki sorularımın Anayasa'nın 98 ve TBMM İçtüzüğünün 96. Ve 99. Maddeleri uyarınca T.C. Sağlık Bakanı Sn. Fahrettin Koca tarafından yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim. Saygılarımla. 02.04.2020 Ömer Fethi Gürer /Niğde Milletvekili 

Covid-19 pandemisinin, bir an önce kontrol altına alınması ve can kayıplarının azaltılabilmesi için mümkün olan en yüksek güven aralığında, olabildiğince hızlı ve çok sayıda testin yapılması kaçınılmazdır. Sağlık çalışanları fedakârca çalışmaktadır. Ülkemizin mücadele ettiği bu salgınla baş edebilmek adına, göreve hazır binlerce mezun biyolog bulunmaktadır. Sağlık Bakanlığı 18 bin personel alımında yalnızca 5 adet biyolog kadrosu ayırmıştır. Zira biyologlar böyle günlerde de görevlendirilmeyecekse ne zaman görev verilecektir. 

1- Biyologlar için çok sınırlı sayıda bir atama kadrosu açılmış olup bu alım sayısının artırılması düşünülmekte midir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.