Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunları atanma sorunu TBMM'de

Büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunları atanma sorunu TBMM'de
Son bir yılda 80 bin mezunu olan büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının hiçbirine atama hakkı tanınmamıştır. Bu personellerin alımı neden gerçekleşmemektedir? Personel alımında ön lisans 3179 kodlu büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarına da yer verilecek midir?

Son bir yılda 80 bin mezunu olan büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının hiçbirine atama hakkı tanınmamıştır. Bu personellerin alımı neden gerçekleşmemektedir? Personel alımında ön lisans 3179 kodlu  büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarına da yer verilecek midir? Konuya ilişkin Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer'in TBMM konuşması haberimizde.

'Sayın Başkan, son bir yılda 80 bin mezunu olan büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarının hiçbirine atama hakkı tanınmamıştır. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı 112 Acil Çağrı Merkezi müdürlüklerine 2017 ve 2018 yılları arası merkezî atamada hiç personel alımı yapılmamıştır. Acil yardım hizmetlerini tek çatı altında toplamak amacıyla kurulan ve Türkiye genelinde 24 kentte faaliyete geçmiş durumda olanların yanı sıra sadece açılış bekleyen 20 adet 112 Acil Çağrı Merkezi Müdürlüğü bulunmaktadır. İçişleri Bakanlığı İller İdaresi Genel Müdürlüğüne bağlı Acil Çağrı Hizmetleri ve Proje Daire Başkanlığına bağlı müdürlüklere personel alımı ne zaman yapılacaktır? 3 Kasım 2017 kanun hükmünde kararname kararıyla 1.600 adet personel alımı yapılması Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanmış ve Resmî Gazete’de yayınlanmıştır fakat personel alımı gerçekleşmemiştir. Bu personellerin alımı neden gerçekleşmemektedir? Personel alımında ön lisans 3179 kodlu  büro yönetimi ve sekreterlik bölümü mezunlarına da yer verilecek midir?'

Kamubiz.com ÖZEL HABER /ANKARA

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
2 Yorum