Hasta ve yaşlı bakım teknikerlerinin atanma ve KPSS sorunu Meclis'te dile getirildi

Hasta ve yaşlı bakım teknikerlerinin atanma ve KPSS sorunu Meclis'te dile getirildi
Hasta ve yaşlı bakım teknikerliği bölümü mezunlarının kadro ve KPSS tercih sorunu TBMM gündeminde dile getirildi. Kırklareli Milletvekili Türabi KAYAN, Meclis'te yaptığı konuşmasında, 'Bu meslekteki kişilerin şu ana kadar bir mesleki tanımları olmamıştır, görev tanımları olmamıştır ayrıca istihdam da şu ana kadar yoktur.' açıklamasında bulundu. Konuşmanın tamamı haberimizde..

Hasta ve yaşlı bakım teknikerliği böülümü mezunlarının kadro ve KPSS tercih sorunu TBMM gündeminde dile getirildi. Kırklareli Milletvekili Türabi KAYAN, Meclis'te yaptığı konuşmasında, 'Bu meslekteki kişilerin şu ana kadar bir mesleki tanımları olmamıştır, görev tanımları olmamıştır ayrıca istihdam da şu ana kadar yoktur.' açıklamasında bulundu. Konuşmanın ayrıntıları şöyle:

Teşekkür ederim Sayın Başkan.

Türkiye’nin yaklaşık 106 üniversitesinden yaşlı bakım teknikerleri mezun olmaktadır. Bugüne kadar da 30 bin civarında yaşlı bakım teknikeri mezun olmuştur. Bu meslekteki kişilerin şu ana kadar bir mesleki tanımları olmamıştır, görev tanımları olmamıştır ayrıca istihdam da şu ana kadar yoktur.

22 Mayıs 2014 tarihli 29007 sayılı Resmî Gazete’de sağlık meslek mensuplarının iş ve görev tanımları yapılırken yaşlı bakım teknikerlerinin tanımının yapılmamasının, Sağlık Bakanlığında olmadığı gibi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığında da görev tanımlarının olmamasının sebebi nedir? Görev tanımları olmadığı için KPSS tercihi dahi yapamadıkları göz önünde de bulundurulmamaktadır. Sayın Sağlık Bakanına ve Aile ve Sosyal Politikalar Bakanına soruyoruz: Kamu kurum ve kuruluşlarında yaşlı bakım teknikerleri yerine özel kurs ve programlarla sertifika almış kişiler hâlen görev yapmaktadır. Lise mezunu hasta bakıcılar lise mezunu hemşirelerden daha düşük seviyede meslekte tutulmaktadırlar. Bu kişilerin statüleri ne zaman belirlenecektir?
 

Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
20 Yorum