İki yılı aşkın süredir ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atama yapılmamasının sebebi nedir?

İki yılı aşkın süredir ziraat, gıda, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atama yapılmamasının sebebi nedir?
Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ziraat mühendisi, gida mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim istihdamı için Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? Bakanlığınızın 2020 yılı atama planlanması yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç personele ihtiyaç vardır? Branşlarına göre dağılım nedir? İzmir Milletvekili Mahir POLATLI tarafından 29 Ağustos 2019 tarihinde TBMM'ye sunulan soru önergesi şu şekilde:

2019-2020 yılları içinde yapılan ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atamalarına ilişkin Meclis'te yazılı soru önergesi verildi.

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA 

Aşağıdaki sorularımın Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir PAKDEMİRLİ tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim. 
Mahir POLATLI/ İzmir Milletvekili 

1) 2019 yılı içinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim ataması yapılacak mıdır? Yapılacaksa atamalar ne zaman planlanmaktadır? 

2) Bakanlık bünyesinde istihdam edilen kadrolu ve sözleşmeli ziraat mühendisi, gida mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı kaçtır? 

3) Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı yeterli midir? 

4) İki yılı aşkın bir süredir ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim atama yapılmamasının sebebi nedir? 

5) Son 5 yılda yılları ayrı ayrı belirtilmek suretiyle ataması yapılan ziraat mühendisi, gıda mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim sayısı kaçtır? 

6) Üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan ziraat mühendisi, gida mühendisi, su ürünleri mühendisi ve veteriner hekim istihdamı için Bakanlığınız tarafından yürütülen bir çalışma var mıdır? Varsa bunlar nelerdir? 

7) Bakanlığınızın 2020 yılı atama planlanması yapılmış mıdır? Yapılmış ise kaç personele ihtiyaç vardır? Branşlarına göre dağılım nedir? 

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.