İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Mezunları Uzmanlık ve Müfettişlik Kadro İlanlarını Bekliyor

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Mezunları Uzmanlık ve Müfettişlik Kadro İlanlarını Bekliyor
2017 KPSS’ye giren yaklaşık 63.000 İİBF mezunu vardır. Maliye Bakanlığı her sene 2 bin ile 3 bin arasında istihdam sağlamaktadır ve bu sayının İİBF mezunlarına gerçekten çok az olması sebebiyle, Maliye Bakanlığının da personele ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, bu sayının artırılmasını bakanlığımızdan talep ediyoruz.

İKTİSADİ ve İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ MEZUNLARI UZMANLIK VE MÜFETTİŞLİK KADRO İLANLARI BEKLEMEKE

1)    2017 KPSS den bu yana 6 ay geçti ama henüz Maliye Bakanlığı bünyesinde bulunan Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı ve 2 yıldır açılmayan Defterdarlık Uzman Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Maliye Uzman Yardımcılığı kadrolarına ihtiyaç doğrultusunda ve bu unvanların alım sürecinin uzun süre alması sebebiyle en kısa zamanda ilanların gelmesini istiyoruz.

2)    2017 KPSS’ye giren yaklaşık 63.000 İİBF mezunu vardır. Maliye Bakanlığı her sene 2 bin ile 3 bin arasında istihdam sağlamaktadır ve bu sayının İİBF mezunlarına gerçekten çok az olması sebebiyle, Maliye Bakanlığının da personele ihtiyacı olduğu düşüncesiyle, bu sayının artırılmasını bakanlığımızdan talep ediyoruz.

3)    Bir diğer sorunumuz Gelir Uzman Yardımcılığı sınav sistemi ile ilgili.
Şuan ki mevcut sistem TEK İL tercihi, 5 katı yazılı sınava çağrılıyor ve 2 katı da sözlü sınava (mülakata) çağrılıyor.
Buradaki mağduriyetimiz TEK İl tercihi, bir örnekle açıklayayım.
Örneğin; bir önceki Gelir Uzman Yardımcılığı sınav başvurusunda adaylardan Antalya, Bursa, İstanbul ve bunlarla beraber 32 il içinden adaylardan TEK İL seçmeleri istenip o il için yazılı sınava çağrılıyordu. Antalya ve Bursa illerini KPSS puan sıralamasına göre 82 puan ile kapatırken İstanbul 76 puan ile kapatmıştır. Burada 81 puan ile Antalya ve Bursa illerini yazıp sınava girmeye hak kazanamazken 76 puan ile İstanbul’u yazan aday sınava girmeye hak kazandı.
Ancak bu sistemin sakıncası birçok adayı derinden üzmektedir ve mağduriyet yaşanmaktadır. Bu sistemin 2 veya 3 il tercihi gibi daha liyakatlı bir sistem olmasını istiyoruz.

4)    İİBF mezunları sadece Maliye Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmemektedir ( İİBF Devlet Yönetir anlayışı içerisinde) diğer bakanlıklarda da istihdam edilmektedir. 
Bu bakanlıklarımızdan biri ÇSGB; bakanlığımızın bünyesinde SGK denetmen yardımcısı ve müfettiş yardımcısı alımları yapılmaktadır. Ancak mülakat tarihleriyle sonuçların açıklanması arasındaki süre 100 günü geçmektedir. Bu adaylar için mağduriyet yaşatmaktadır. Bu sürenin kısalmasını Sayın Bakanımızdan rica ediyoruz.

5)    Bir diğer bakanlığımız İçişleri Bakanlığı tarafından istihdam edilen İL GÖÇ Uzman Yardımcılığı.
Uzun zamandır İl Göç uzman yardımcılığı ilana çıkmamıştır. İçişleri bakanlığımızdan hem kendi personel ihtiyacını giderecek hem de biz İİBF mezunlarını mutlu edecek bir sayı ile ilana çıkmasını istiyoruz. Örneğin 1000 İl Göç Uzman Yardımcılığı ilanı.

6)    Son olarak toparlayacak olursak 2018 KPSS öncesi;
Maliye Bakanlığı bünyesinde Gelir Uzman Yardımcılığı, Vergi Müfettiş Yardımcılığı, Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı, Defterdar Uzman Yardımcılığı ve Maliye Uzman Yardımcılığı İlanları beklemekteyiz.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızdan SGK Denetmen Yardımcılığı ve Müfettiş Yardımcılığı ilanı beklemekteyiz. İçişleri Bakanlığımızdan Göç Uzman Yardımcılığı ve İl Göç Uzman Yardımcılığı ilanları beklemekteyiz. Özrü bir borç biliriz ve yanlış cümlelerimizden ve yanlış düşünüyorsak düşüncelerimizden dolayı özür dileriz.

İİBF Mezunları-Kamubiz.com ÖZEL HABER

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.