İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarına (İİBF) Maliye Bakanı'ndan atama müjdesi

İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarına (İİBF) Maliye Bakanı'ndan atama müjdesi
Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarına yönelik personel alımı yapılacağını söyledi.

Maliye Bakanı Naci Ağbal, 2018 yılında İktisadi ve idari bilimler fakültesi mezunlarına yönelik personel alımı yapılacağını söyledi.

İSTANBUL MİLLETVEKİLİ ARZU ERDEMİN SORUSU
 
Sorum Sayın Maliye Bakanına. PTT çalışanlarının ayrımsız kadro talebi bulunmaktadır. En eski kurumlarımızdan olan PTT ve yağmur demeden, çamur demeden, soğuk sıcak demeden insanların haberleşmesini sağlayan bu kurumun çalışanlarının haklı talepleri için bir çalışma var mıdır, bir kadro verilecek midir?

Ülkemiz her yıl neredeyse 70-80 bin iktisadi idari bilimler fakültesi mezunu vermektedir. Bu mezunlarımız KPSS-A’ya girip kadro beklerken hüsranla karşı karşıya kalmaktadırlar. 2017 KPSS alan sınavı yapılalı yedi ay oldu ancak Maliye Bakanlığı herhangi bir alım açıklaması yapmadı. Gelir uzman yardımcılığı, mali hizmetler uzman yardımcılığı, defterdarlık uzman yardımcılığı ve benzeri kadrolarla ilgili alım yapılacak mı, yapılacak ise ne zaman? İktisadi idari bilimler fakültesi mezunu olup 2017 KPSS’sine girmiş olan kardeşlerimiz kurum ilanı beklemektedir. Ekonomi, maliye, işletme, finans, kamu yönetimi, çalışma ekonomisi, ekonometri kadro beklemektedir

MALİYE BAKANI NACİ AĞBALIN İİBF MEZUNLARINA YÖNELİK AÇIKLAMASI

Sayın Erdem, biliyorsunuz, taşeronla ilgili çalışmaların devam ettiğini burada söylemiştim. Tabii, önemli konulardan bir tanesi de kurumsal kapsam yani hangi kurumlarda çalışacak personel kapsama alınacak? Bu konuyla ilgili olarak sizin bahsettiğiniz mevzu da dâhil olmak üzere bir değerlendiriyoruz. Herhâlde bir iki gün içerisinde bu işler bitmiş olacak.

Diğer taraftan, iktisadi idari bilimler fakültesi mezunları, biliyorsunuz, Maliye Bakanlığında en fazla istihdam ettiğimiz okul grubu. Arkadaşlar beni uyardı, daha yeni 2 bin gelir uzman yardımcısını almışız. Bu yıl içerisinde de yine defterdarlık uzman yardımcısı, gelir uzman yardımcısı, devlet gelir uzman yardımcısı olarak farklı unvanlarda tabii ki eleman alacağız. Hem Maliye Bakanlığı tarafından hem de Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından idari kapasitemizi daha da geliştirmek, insan kaynağı sayımızı artırmak için bir gayretimiz var. Özellikle 2018 yılında Gelir İdaresi Başkanlığı bünyesinde kuracağımız risk analiz  merkezi için personel alımı yoluna gideceğiz. Bu son derece önemli bir konu. Genel Kurulumuzun da kabulleriyle Meclisten geçen yasa düzenlemesinden sonra inşallah -gerekli çalışmaları şu anda yapıyoruz- bu anlamda da genç mezunların bu yeni oluşturacağımız birimde istihdam edilmesinin önünü de açmış olacağız.
 

Kamubiz.com ÖZEL HABER / Ankara

(Sitemizden Alıntılanan Haberlerde Kaynak Gösterilmeden Kullanılması Halinde Yasal İşlem Yapılacaktır)

YENİ FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.