Mahalli İdarelere, İlk Defa Memur Alım Usul ve Esasları Açıklandı! İşte 2020 Yılına Ait Genelge

Mahalli İdarelere, İlk Defa Memur Alım Usul ve Esasları Açıklandı! İşte 2020 Yılına Ait Genelge
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, mahalli idarelere ilk defa memur alımına dair 2020 yılı usul ve esasları içeren bir genelge yayımladı. Buna göre yerel yönetimler merkezi yerleştirme veya kurumsal sınavla memur alabilecek ve kurumsal alımda sözlü veya yazılı sınav yapılabilecek. İtfaiye eri ve zabıta memuru alımı dahil tüm memur alım ilanları ise en az 30 gün öncesinden Resmi Gazetede yayımlanacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü, mahalli idarelere ilk defa memur alımına ilişkin esas ve usulleri içeren 2/1/2020 tarihli bir Genelge yayımladı.

1- 2020/1 nolu Genelgede, yerel yönetimlerin, merkezi yerleştirme veya kurumsal sınavla memur alabileceği belirtildi. Kurumsal alımda sözlü veya yazılı sınav yapılabilecektir.

2- İtfaiye eri ve zabıta memuru alımı dahil tüm memur alım ilanları en az 30 gün öncesinden Resmi Gazetede yayımlanacaktır.

3- Personel almak isteyen belediyelerin, yıllık toplam personel giderinin, bütçe gelirlerinin %30'unu aşmaması gerekmektedir. Nüfusu 10 bini aşan belediyelerde bu oran %40 olacaktır. Bu oranları aşanlara, Yerel Yönetimler Genel Müdürlüğü'nce, atama izni verilmeyecektir.


İŞTE YAYIMLANAN GENELGE

memurlar.net

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.