Orman Mühendisleri Atama Bekliyor!

Orman Mühendisleri Atama Bekliyor!
Atanamayan orman mühendislerinin kadro talebi TBMM Genel Kurulunda dile getirildi.

HAYRETTİN NUHOĞLU (İstanbul) – Sayın Başkan, değerli milletvekilleri; orman mühendislerinin sorunlarını konuşmak için gündem dışı söz aldım. Selamlarımı sunarak başlıyorum.

Orman mühendisliği önemli, önemli olduğu kadar da zor bir mühendislik dalıdır. Orman zengini bir ülke değiliz, üstelik her yıl yangınlarla orman alanlarımız daralmaktadır. Bu sebeple, orman mühendislerine her zaman ihtiyaç vardır. Orman alanlarının tespiti, korunması, işletilmesi, ağaçlandırmaya devam edilerek genişlemesi ve geliştirilmesi gibi konularda orman mühendisleri hizmet verir.

Uzun yıllar boyu sadece İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi ihtiyacı karşılamaya yeterken mezun olan her orman mühendisinin işi hazırdı. Bugün, 11 üniversitede orman mühendisi mezun eden fakülte bulunmaktadır. Buralardan mezun olan orman mühendisleri genellikle işsiz kalmaktadır. Şu anda 5 bine yakın orman mühendisi işsizdir. Orman mühendisleri yoğun olarak kamuda görev yaparlar. Orman Bakanlığına bağlı genel müdürlüklerde, millî parklarda, av, yaban hayatı koruma, ağaçlandırma, orman köylerini kalkındırma gibi alanların dışında Karayolları ve Devlet Su İşleri genel müdürlüklerinde, çevre ve baraj havzaları düzenlemesi işlerinde ve belediyelerde hizmet üretirler. Orman mühendislerine az da olsa özel sektörde de ihtiyaç duyulmaktadır.

Kamubiz.com ÖZEL/ ANKARA

FACEBOOK SAYFAMIZI TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

TWİTTER'DAN TAKİP ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorum yazarak topluluk şartlarımızı kabul etmiş bulunuyor ve tüm sorumluluğu üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan kamubiz.com İnternet Sitesi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.